Lofoten

Gjenåpner turistperle: - Vær forsiktige

Etter flere dødsulykker så kommunen seg nødt til å stenge Reinebringen. Nå er fjellet åpnet igjen, men turistsjef advarer fortsatt.

REINEBRINGEN : Turistperla er igjen åpnet for turgåere som ønsker å nyte den vakre utsikten. Foto: Luigi Vaccarella / SIME / All Over Press
REINEBRINGEN : Turistperla er igjen åpnet for turgåere som ønsker å nyte den vakre utsikten. Foto: Luigi Vaccarella / SIME / All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har turistene strømmet til utkikkspunktet Reinebringen i Lofoten, til tross for gjentatte advarsler.

Stien opp har blitt omtalt som direkte farlig, og i tre år har kommunen jobbet med å bygge ei trapp opp fjellsida. For to år siden så de seg nødt til å stenge av stien med skilt og sperrebånd for å regulere trafikken, etter at fire mennesker hadde mistet livet på sju år.

Det stoppet aldri målbevisste turister fra å ta seg opp fjellet i jakten på det perfekte Instagram-bildet. Åtte uker inn i fjorårets sesong skrev NRK at over 9000 personer hadde trosset advarslene.

Åpner stien

Før helga ble det annonsert på Facebook at stien opp fjellet igjen er åpnet for ferdsel. Ifølge NRK har sikringstiltakene kostet over sju millioner kroner.

Trappa er imidlertid ikke helt ferdig. Det er fortsatt 100 meter som gjenstår, sier ordfører i Moskenes, Lilian Rasmussen, til statskanalen.

- Da vi hadde nok penger til å ferdigstille, så måtte sherpaene videre til en annen avtale. Det er mange som bygger sherpastier i Norge. Vi håper de kommer tilbake og gjør trappa ferdig til våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.