Corona:

Gjenåpningsplanen kommer onsdag

Erna Solberg kommer til å presentere sin gjenåpningsplan for Norge onsdag 7. april. Det bekrefter Statsministerens kontor overfor Dagbladet søndag kveld.

STORTINGET: Etter dagens spørretime kunne statsminister Erna Solberg avsløre endring i påskeplanene. Reporter: Steinar Suvatne / Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) kommer til å presentere sin plan for å gjenåpne landet onsdag 7. april.

Dette får Dagbladet bekreftet av Statsministerens kontor søndag kveld.

Planen påvirkes ikke av at helseminister Bent Høie (H) søndag varslet at de nasjonale tiltakene nå forlenges med to dager.

Statsministeren kommer til å presentere gjenåpningsplanen for Stortinget onsdag formiddag, og for befolkningen som helhet seinere samme dag.

Solberg varslet først en gjenåpningsplan før påske, men den ble utsatt som følge av de økende smittetallene mange steder i landet. På grunn av denne utsettelsen vil gjenåpningsplanen være noe mer fyldig enn først antatt, etter hva Dagbladet forstår.

Avlyste påsketur

Erna Solberg avlyste som kjent ikke sin 60-årsdag på Geilo i vinterferien, men hun droppet den planlagte påsketuren til Bergen.

Like før høytida forklarte Solberg hvorfor hun valgte å drøye gjenåpningsplanen til over påske.

- Det ville vært et veldig feil signal, det kunne blitt en utfordring kommunikasjonsmessig. Nå håper vi at landet er i en situasjon over påska hvor vi har bedre kontroll over smitten, sa Høyre-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer