Gjenbruk av høyrebleier

Mens Høyre og Fremskrittspartiet jublet over at Stortinget ikke fikk vedtatt en ny boligskatt, sendte TV2 en reportasje om gjenbruk av bleier på et sykehjem i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Samme dagen ble det kjent at en rektor i Lillesand vil kutte skoleåret for å spare penger. Begge byene har Høyre-ordfører, uten at vi skal påstå at det er avgjørende for de stramme kommunebudsjettene.
  • Dagens meningsmåling fra MMI viser at høyrepartiene er på sterk frammarsj blant velgerne. Samtidig blir det dokumentert at skatte- og avgiftsspørsmål nå er viktigst når velgerne skal bestemme seg for parti. Tidligere var det helsespørsmål og eldreomsorg som inntok denne plassen. Her ligger også forklaringen på høyrepartienes suksess. Høyre framstår i dag som et langt mer usminket lavskatteparti enn på lenge. Den verdikonservative delen av partiet er ikke lenger synlig. Da er det ikke lenger så viktig å ta avstand fra Fremskrittspartiets politikk heller. Det ville passe dårlig inn i det løpet Høyre i dag kjører.
  • Dette går utover et tafatt Arbeiderparti, som ikke har maktet å forklare sammenhengen mellom et høyt skatte- og avgiftsnivå og en godt utbygd velferdsstat. I stedet vikler regjeringen seg inn alskens snodigheter i avgiftssystemet, og makter ikke å komme på offensiven. Det hjelper heller ikke at høyrepartiene hindret en reduksjon i boligskatten på to-tre milliarder kroner, og at de samme partiene er motstandere av at matprisene fra 1. juli senkes med bortimot ti prosent.
  • Mye kan fortsatt skje før valget. Men vi er overrasket over hvor maktesløs Arbeiderpartiet er i å få ballen over på motstandernes side. Regjeringsmakten virker lammende i stedet for inspirerende. At regjeringen må hente støtte for mange av sine største saker hos de samme høyrepartiene, øker bare velgernes forvirring. Kanskje er en ny Høyre-regjering den eneste effektive måten å stoppe høyrebølgen på i dag, slik tilfellet var under den forrige høyrebølgen for 20 år siden?