GJENFORENT:  Marie Miracle Seignon ble gjenforent med datteren Landina, som hun var sikker på hadde dødd i jordskjelvet på Haiti. FOTO: SCANPIX
GJENFORENT: Marie Miracle Seignon ble gjenforent med datteren Landina, som hun var sikker på hadde dødd i jordskjelvet på Haiti. FOTO: SCANPIXVis mer

Gjenforent med datteren etter seks måneder

Trodde hun hadde dødd i jordskjelvet på Haiti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): — Jeg trodde hun var død, så jeg hadde veldig, veldig sterke følelser, sier Marie Miracle Seignon til TV-kanalen Sky etter at hun har blitt gjenforent med sin nå 8 måneder gamle datter.

Seignon var sikker på at dattera hadde omkommet i jordskjelvet på Haiti i januar i år, men har nå blitt gjenforent med den lille jenta. Da hadde dattera til alt overmål blitt sendt til London uten at mora visste det.

Sykehus Seignons datter Landina ble behandlet for brannskader ved et sykehus i hovedstaden Port- au-Prince da jordskjelvet startet. Utrolig nok overlevde hun katastrofen, som skal ha tatt livet av opp til 200 000 mennesker.

Hun var imidlertid hardt skadd og legene som tok hånd om henne ble nødt til amputere en arm. Deretter ble den lilla jenta brakt til et annet sykehus og derfra gikk turen til London

DNA I den engelske hovedstaden ble hun tatt hånd om av spesialisten David Nott. Han tok seg av de alvorlige brannskadene Landina hadde på hodet.

Samtidig jobbet den veldedige organisasjonen Facing The World med å spore opp mora hennes ved hjelp av dokumenter som hadde blitt funnet i jordskjelvruinene.

Og etter at en DNA-test hadde bekreftet at Landina faktisk var Seignons datter, ordnet Facing The World med flybilletter og visum til England slik at mor og datter kunne bli gjenforent.

-Jeg kan ikke tro at hun fremdeles er livet, dette er et fantastisk øyeblikk, sier den lykkelige mora.

Landina får nå behandling ved Chelsea og Westminster-sykehuset og det er satt i gang en innsamlingsaksjon for å sikre henne fortsatt medisinsk pleie.