Gjenforent med Jenna

Etter en klappjakt og kidnappingsdrama med politi og skurker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| JESSHEIM (Dagbladet.no): I en leilighet hjemme på Jessheim fortvilte Thea Bråten Christensen (19). Noen timer seinere var sorgen snudd til lykke. Dagbladet var med under hele dramaet.

— Jeg føler meg så hjelpeløs. Jeg har kjørt gjennom hele Strømmen sentrum og sett etter svarte BMWer og notert registreringsnumrene på alle jeg ser. Jeg savner henne så utrolig mye, sier Thea til Dagbladet.

Blar opp
Kjæresten Joakim Siljuberg (21) blar gjennom en tjukk bunke full av femhundrelapper og teller til 20 000 kroner.

Han skal møte de tre mennene som bortførte pomeranian-hunden Jenna da hun sto bundet utenfor Shell bensinstasjon på Strømmen søndag ettermiddag, og er klar til å betale hele beløpet for å få kjæledyret tilbake.

— De har ikke forlangt noen penger, men vi utlovet en dusør, og man vet aldri hva de vil ha, sier Joakim til Dagbladet.

Fikk kontakt
Kjæresteparet kom i kontakt med hundekidnapperne da de fant registreringsnummeret på bilen som tok Jenna på overvåkningsvideoen fra bensinstasjonen.

De fant ut hvem som eide bilen, lånte mobiltelefonen til en venninne, og ringte en av gjerningsmennene. Han tok ikke telefonen, men ringte seinere tilbake til venninna, som opprettet kontakt med mannen og avtalte at de skulle få se Jenna dersom de dro til bensinstasjonen på Strømmen.

Dagbladet følger etter Joakim, med matmor Thea i bilen.

— Jeg håper virkelig jeg får Jenna tilbake. Jeg skjønner ikke hva det er som skjer. Det er helt utrolig. Jeg har ikke spist på flere dager, og håper bare hun har det bra, sier en stresset Thea på vei til bensinstasjonen.

Nye instrukser
Vel framme på stasjonen ringer telefonen og paret får beskjed om å komme til Oslo Sentralstasjon for å møte hundekidnapperne. Joakim drar for å plukke opp venninna som har kommunisert med mennene, og da de kommer til Oslo S kjenner de igjen den svarte bilen fra overvåkningsvideoen med en gang. Jentene hopper ut av bilen og inn i kidnappernes bil for å kjøres til leiligheten Jenna holdes fanget i, mens Joakim følger etter. Han er mistenksom, og liker ikke tanken på at jentene er alene i bilen.

Han ringer politiet for å få hjelp.

Politiet til unnsetning
Når bilfølget kommer til krysset mellom Bogstadveien og Parkveien i Oslo, smyger en politibil seg opp bak Joakims, mens to politibiler kommer seilende fra hver side og sperrer veien for gjerningsmennene.

— Jeg er imponert over hvor raskt oslopolitiet reagerte. Det er noe helt annet enn politiet i Lillestrøm, sier Joakim, etter at politiet har tatt seg av gjerningsmennene og følger dem til en ukjent adresse for å se etter hunden.

— Men jeg liker ikke at de lot mennene kjøre alene i bilen, og at de fikk beholde mobiltelefonene sine. Jeg er redd de skal ringe noen og advare om at politiet kommer, og at Jenna blir fjernet før de når fram, sier han.

Ventetida tar på
Tida går, og matmor Thea blir mer og mer nervøs.

POLITIET KOM: Joakim Siljuberg ringte politiet da han fulgte etter gjerningsmennene i bil. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
POLITIET KOM: Joakim Siljuberg ringte politiet da han fulgte etter gjerningsmennene i bil. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

— Tenk om jeg får Jenna tilbake. Det vil være et mirakel. Jeg håper bare ikke de kommer med en annen hund, sier en tydelig beveget matmor.

— Jeg er mest redd for at det skal ha skjedd noe med hunden. At den har sultet og vært tørst i varmen, at den ikke har hatt det bra. Skyldfølelsen jeg sliter med er helt jævlig, sier Joakim, som var den som hadde ansvaret for Jenna da hun ble bortført.

Skuffende beskjed
Så kommer telefonen. Thea tar den, og ansiktsuttrykket hennes blir mer og mer alvorlig. Hun legger på.

— De sa at hunden har vært der, men den var ikke der nå. De skulle sjekke noen flere leiligheter.

Det går enda mer tid, så kommer en ny telefon. Joakim svarer, og tar seg til hodet med et forpint uttrykk når han legger på.

- Dårlig politiarbeid
— Politiet sier at de ikke kan bruke mer tid i kveld. De har funnet spor etter hund, men kan ikke gjøre noe. De lar mennene gå, og sier at jeg skal dra hjem og slappe av. De skal gi informasjonen over til politiet i Lillestrøm i morgen. Dette er skikkelig dårlig politiarbeid. De hadde guttene rett foran seg. Politiet ødela det hele. De likte ikke hvordan jeg hadde håndtert saken, sier Joakim mens han går fram og tilbake på gata, tydelig frustrert.

— Dersom Jenna er borte eller død nå, er det politiet sin feil, sier Joakim, før stemmen brister.

Dagbladet måtte forlate Joakim og Thea på gata i Oslo, men kjæresteparet hadde ikke tenkt å gi opp. Etter en halv time ringte politiet, og fortalte at de hadde møtt et par som gikk tur med en hund som lignet Jenna da de dro fra leiligheten de hadde ransaket.

Denne hunden hadde de plukket opp, og den befant seg på politistasjonen på Grønland.

Ren glede
- De kunne ikke si noe om hvordan den så ut, men vi tenkte at de ikke hadde ringt oss om de ikke var rimelig sikre på at det var vår hund, sier Joakim.

Kjæresteparet måtte kjøre hjem til Jessheim for å hente pass og kjøpskontrakt for å bevise at de var eierne til Jenna.

Da de kom til politistasjonen viste det seg at det faktisk var Jenna som hadde blitt plukket opp.

- Vi så hunden med en gang vi kom inn. Det var helt sykt, vi ble utrolig glade. Det var en voldsom lettelse, sier Joakim.

- Jeg kan ikke tro det. Det er helt sinnsykt. Jeg er så takknemlig overfor alle som har hjulpet meg, sier en lykkelig Thea til Dagbladet, og gjemmer ansiktet i Jennas bustete pels.

Kommentarfeltet er stengt på grunn av sjikane.

NÅR ENDEN ER GOD...: Jenna kom til rette med god hjelp fra matmors venninner. Fra venstre Camilla Wiik Bråten (19), Tonje Gysler (17), Thea Bråten Christensen (19) med hunden Jenna, og Cathrine Skulstad (19) på Grønland i Oslo seint i går kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
NÅR ENDEN ER GOD...: Jenna kom til rette med god hjelp fra matmors venninner. Fra venstre Camilla Wiik Bråten (19), Tonje Gysler (17), Thea Bråten Christensen (19) med hunden Jenna, og Cathrine Skulstad (19) på Grønland i Oslo seint i går kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer