Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjenforent på jobben etter 40 år

Var uvitende om hverandre i flere tiår.

 SØSTERKJÆRLIGHET:  De nylig gjenforente søstrene Holly Hoyle O'Brien og Meagan Hughes smiler utenfor sykehuset der de begge jobber, Doctors Hospital of Sarasota i Florida. I 40 år visste de ikke om hverandre, og det var jobben som førte dem sammen. (Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune via AP)
SØSTERKJÆRLIGHET: De nylig gjenforente søstrene Holly Hoyle O'Brien og Meagan Hughes smiler utenfor sykehuset der de begge jobber, Doctors Hospital of Sarasota i Florida. I 40 år visste de ikke om hverandre, og det var jobben som førte dem sammen. (Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune via AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Holly Hoyle O'Brien fikk jobb som sykesøster på Doctors Hospital of Sarasota, Florida, hadde hun aldri trodd at jobben skulle gi henne mulighet til å treffe en nær slektning. Ifølge The Guardian begynte hun å tro på det umulige da Meagan Hughes ble ansatt tre måneder etter. De kunne være søstre. 

Tidlig barndom i Sør-Korea  Nå viser det seg at mistanken var riktig: De to kvinnene, som ikke har møtt hverandre på 40 år, er halvsøstre. Begge ble i ung alder adoptert bort av foreldrene i Sør-Korea.

Deres felles mor hadde adoptert bort Eun-Sook, Meagan Hughes, etter å ha tatt henne vekk fra den alkoholiserte faren. I 1976 kom Eun-Sook til en amerikansk familie i New York, og de ga henne navnet Meagan Hughes.

Nye liv i USA Pok-nam Shin, nå Holly Hoyle O'Brien, ble overlatt til sin biologiske far. Han bestemte seg etterhvert for å adoptere henne bort. I 1978 fikk hun en amerikansk familie i Virginia, og hun fikk nytt navn.

Slik ble de to søstrene atskilt, og selv om de begge ble adoptert til USA, vokste de opp 480 km fra hverandre. Derfor var de uvitende om hverandre inntil nylig. At begge ble ansatt i samme etasje på Doctors Hospital of Sarasota, gjorde det derimot uungåelig for dem å møte hverandre.

De ble raskt venner, og begynte å sammenligne livshistorier. Det kom frem at begge kvinnene hadde blitt adoptert bort fra Sør-Korea for 40 år siden.
 
- Da tenkte jeg at dette er for godt til å være sant. Jeg sa til henne at vi må gjøre DNA-testen, at det er den eneste måten vi kan finne ut sannheten, forteller O'Brien til Sarasota Herald-Tribune.

Hun bestilte DNA-utstyr fra Canada, og søstrene sendte sine prøver tilbake til Canada for testing i august. Nå viser det seg altså at de ikke bare ligner og hadde likt utgangspunkt i livet, men at de også er i familie. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!