Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjenforent på nettet

Barndomsvenninnene hadde ingen kontakt på over 40 år. Helt til barna deres gjenforente dem ved hjelp av Blink, Norges største nettsamfunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg satt en kveld og surfet rundt på Blink, og stoppet opp ved en profil som var fra Tysvær i Rogaland. Jeg er jo selv opprinnelig rogalending, og min morfar kommer fra Tysvær.

Heidi Strandvåg ble nysgjerrig.

- Jeg sendte en hilsen til vedkommende og var spent på om det kom noe svar tilbake.

Slektsforskningen på Blink skjøt fart da de to fant ut at mødrene deres var fra samme sted. Og ikke nok med det: de to kvinnene var like gamle.

- Vi tok for oss hver vår mor på telefonen. Det viste seg at hans mor og min mamma er gamle barndomsvenninner! De mistet kontakten da begge flyttet på seg for over 40 år siden. Siden begge ble gift på hver sin kant og skiftet navn, hadde de ikke funnet hverandre igjen, forteller Strandvåg.

Rørende gjensyn

- Han og jeg syntes at dette var så utrolig at vi måtte jo bare gjøre noe med det. Og da småguttene og jeg den sommeren skulle på ferie på samme øya som hans foreldre har hytte, så lagde vi en avtale: Han skulle sørge for at foreldrene var på hytta når vi kom, og jeg skulle passe på at mamma og stefar fikk en dag uten planer.

Som sagt så gjort. De to ordnet alt det praktiske, og den siste dagen i ferien kjørte en spent familie av gårde for å møte gamle og nye venner.

GJENFORENT ETTER 40 ÅR: Datteren til Reidun Strand (t.v.) fant igjen morens barndomsvenninne, Helga Stakkestad, på Blink. Foto: Heidi Strandvåg, priv.
GJENFORENT ETTER 40 ÅR: Datteren til Reidun Strand (t.v.) fant igjen morens barndomsvenninne, Helga Stakkestad, på Blink. Foto: Heidi Strandvåg, priv. Vis mer

Det ble et rørende gjensyn mellom to som hadde 40 år å ta igjen.

- De to damene på over 60 år gråt en skvett, klemte hverandre og så var praten i gang, forteller en fornøyd datter.

- Siden da har våre to familier holdt kontakten med hverandre, og hadde det ikke vært for Blink, hadde ikke disse to gamle barndomsvenninnene blitt gjenforent, mener Strandvåg.

- Har ikke data

De to barndomsvenninnene er selv ingen store nett-surfere.

- Vi har ikke data. Jeg er nok litt gammeldags, humrer Helga Stakkestad.

Hun er imponert over hva internett kan brukes til, men har ikke tenkt å få seg en datamaskin med det første.

- Det trenger jeg ikke. Sønnen min sier vi må få oss data, men han og datteren min hjelper meg hvis det er nødvendig.

- Jeg visste ikke hva Blink var før sønnen min kom i kontakt med datteren til venninnen min og fortalte meg om det. De to fant ut av mammaene dere hadde gått på skolen sammen da de var unger, forteller hun til Dagbladet.no.

Venninnen Reidun Strand er litt mer erfaren med livet på nett

- Jeg bruker ikke internett så voldsomt mye, mest til nettbank og for å finne ting jeg er interessert i og vil vite mer om.

Nå vurderer hun å opprette en egen profil på Blink.

- Jeg kunne tenkt meg å prøve Blink for å se litt hva som rører seg der inne.