Gjeng angrep asylsøkere med jernstenger

Ankom Nordby transittmottak i biler. 21 personer er skadet. - Flere fraktet til sykehus med alvorlige skader, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Nordbybråten transittmottak bekrefter overfor Dagbladet at det har vært bråk.

- En gjeng med eksterne personer kom til mottaket og angrep en hel del beboere med slagvåpen. Noen måtte fraktes bort i ambulanser, mens mange er lettere skadd, sier mottaksleder Ole Morten Lyng til Dagbladet.no.

Han beskrev situasjonen ved midnatt som uoversiktlig.

I alt ble 21 personer skadet i masseslagsmålet, melder Aftenposten.no. 13 av disse er sendt til legevakten, syv er sendt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad, og én person er sendt til Ullevål universitetssykehus i Oslo med luftambulanse.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.43.

Kort tid tidligere skal flere biler ha ankommet asylmottaket. Ut av bilene steg flere personer bevæpnet med jernstenger som de andrep asylsøkerne med.

Angriperne blir beskrevet som «ikke etnisk norske».

- Vi har ikke oversikt over hvor mange som er skadd. Vi konsentrerer oss nå om å behandle de skadde på stedet, sier Solstad.

OPPRØRENDE: Mange beboere ved asylmottaket samlet seg utenfor for å bearbeide kveldens hendelser. Flere av de innblandede skal ha blitt kjørt bort i ambulanse. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
OPPRØRENDE: Mange beboere ved asylmottaket samlet seg utenfor for å bearbeide kveldens hendelser. Flere av de innblandede skal ha blitt kjørt bort i ambulanse. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Politiet vet fortsatt ikke hvem de skal lete etter i jakten på gjerningsmennenene.

- Det er for tidlig å se etter mønster i hvem som er angrepet.

Seinsommeren 2005 hadde politiet en rekke utrykninger til mottaket. En gruppe tsjetsjenske menn krevde at beboerne skulle leve etter muslimske regler, eller såkalte sharia-lover.

Den gang karakteriserte politiet tilstandene på asylmottaket som skandaløse, kritiske og lovløse, ifølge Moss Avis.

Dagbladet.no kommer med mer.

Gjeng angrep asylsøkere med jernstenger
STORUTRYKNING: Politiet stilte med store styrker, i følge med ambulanser.
<B>BEKREFTER BRÅK:</B> Mottaksleder Ole Morten Lyng forteller at en gjeng «eksterne personer» kom til Nordbybråten asylmottak og angrep en del beboere med slagvåpen.