Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjeng kan ha løsningen

HEMSEDAL (Dagbladet): Etterforskningen av Jonas-mysteriet ser ut til å bli langvarig. En av teoriene er at en voldelig ungdomsgjeng fra Drammen kan ha befunnet seg i Hemsedal natt til søndag. De kan sitte på løsningen på forsvinningsgåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonas Fredbo (16) ble sannsynligvis sist sett lørdag natt rundt klokka 06.00. Han skal da blitt observert av en vakt. Tidligere på kvelden skal to gjenger ha braket sammen. En teori politiet jobber ut fra, er at Jonas kan ha blitt offer for en hevnaksjon fra Drammens-gjengen.

Aggressive

Guttegjengen skal ha vist svært aggressiv atferd, og angrep andre ungdommer i alpinlandsbyen tidligere på kvelden.

Ifølge tilstedeværende ble en gutt slått i hodet med ei tomflaske, og det brukt annen farlig redskap som nunchaco (to køller lenket sammen med kjetting), kniv, knust flasketut, stokker og snøskuffer. Vakter skal også ha deltatt i det brutale slagsmålet. De som ble angrepet, ringte politiet, som brukte lang tid på å nå fram til åstedet.

- Våre folk på åstedet så ikke den type våpen. Men det kan nok stemme at vi brukte ca. tre kvarter på å nå fram til alpinlandsbyen, sier lensmann Per Egil Garborg til Dagbladet.

- Politibetjentene hadde beredskapsvakt hjemme i Gol. De måtte uniformere seg før de kjørte de tre milene til Hemsedal, forklarer han.

Jonas og hans kamerater skal ikke ha deltatt i dette slagsmålet, men skal ha vært i det samme området.

Sendt hjem

Politiet fikk skilt ungdommene og transportert dem hjem til Drammen. De som ble angrepet, ble også fraktet bort.

Gjengen ble kjørt hjem til Drammen i maxitaxi med politi om bord og eskortert av politibil. Politiet har ment å ha hatt kontroll på disse folkene, men en teori er nå at gjengen, som ble satt av i Drammen ca. kl. 01.15 natt til søndag, var så hevngjerrige at de satte seg i en bil og kjørte tilbake langs Rv. 7 oppover Hallingdal og Rv. 52 til Hemsedal. I så fall kan de ha ankommet i det samme tidsrommet som savnede Jonas Fredbo (16) gikk fra Ulsåk eller oppholdt seg i Hemsedal sentrum.

Spørsmålet er om denne gjengen sitter på nøkkelen til løsningen av Jonas-mysteriet og om noen i Drammen kan ha gjort observasjoner.

Trenger tips

- Jeg kan bekrefte at vi er oppmerksomme på denne teorien og jobber med den. Men ennå er det mye som ikke er sjekket ut. Blant annet er det mange vakter vi ikke har fått avhørt ennå, sier politietterforsker Steinar Aurmo til Dagbladet.

- Vi er fullstendig avhengige av tips og opplysninger fra publikum, sier Thorbjørn Sande fra Kripos til Dagbladet. I går ble han tatt med på befaring og detaljorientert av lokale politietterforskere i Gol og Hemsedal.

Hele Norges coronakart