TOK OVER: Fire personer tok over en dagligvarebutikk i Sverige forrige uke. Personalet ble truet ut av bygget, så tok de over driften. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
TOK OVER: Fire personer tok over en dagligvarebutikk i Sverige forrige uke. Personalet ble truet ut av bygget, så tok de over driften. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Gjeng kapret matbutikk og drev den i over et døgn. - Aldri vært med på noe liknende

Tyvene tok over driften. De fylte på varer og tok imot betaling fra kunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eierne av en dagligvarebutikk i Malmö sentrum ble forrige uke utsatt for en noe uvanlig hendelse.

Fire personer tok seg inn i butikken og truet personalet ut. De var ikke interessert i å ta med seg penger eller annet, men tok rett og slett over driften av dagligvarebutikken.

- De trengte seg plutselig inn i butikken og ba personalet forlate butikken. De fortsatte å selge varer, og pengene gikk i egen lomme, sier Lars Förstell, pressekontakt i Malmö-politiet til Dagbladet.

Det hele skal trolig ha pågått i nærmere ett døgn, før politiet fikk melding fra eierne, som var i København da hendelsen skjedde.

Utpressing over tid

- Familien som driver butikken har blitt utsatt for utpressing over tid. I form av at de skulle betale penger til denne gjengen, sier han videre.

Butikk-kapringen blir sett på som en forlengelse av utpressingen som har pågått over tid, og fire personer er pågrepet og mistenkt for både utpressingen og kapringen.

De mistenkte er på henholdsvis 21, 24, 25 og 28 år. 24-åringen ses på som lederen for gruppa med kriminell bakgrunn.

Det var annet personale, og ikke eierne, som var til stede i dagligvarebutikken da kaprerne tok over driften. Hva som gjorde at tyvene kunne betjene kunder og holde driften i butikken gående i nærmere et døgn, er uklart for politiet.

Ifølge Sydsvenskan, som først omtalte saken, turte ikke personalet å anmelde hendelsen, og derfor skal ikke politiet ha blitt varslet før opplysningene nådde eierne som var i København.

Målløs politimann

Politiet tok opplysningene om en butikk-kapring på største alvor og ankom stedet med automatvåpen og flere patruljer.

De tok seg inn i butikken og fikk slutt på den uønskede butikkdriften. Politiet har på video at kaprerne fyller på varer og driver butikken som normalt.

- Jeg har vært i Malmö lenge, men aldri vært med på noe liknende, sa Matis Attin i politiet til Sydsvenskan etter hendelsen. Han var nesten målløs da han fortalte om den uvanlige overtakingen.

- Naturligvis bekjentskap

Förstell sier at etterforsking pågår og at de ikke er ferdig med den delen av det. Men han påpeker at nye opplysninger kan tyde på at de ikke tok over driften i et helt døgn.

- Er det noe relasjon mellom de fire mistenkte og butikkeierne?

- Jeg kan ikke kommentere detaljer rundt det, men det er naturligvis en form for bekjentskap - men den er ikke familiær, sier Förstell.