Gjengfengslinger bak lukkede dører

Politiet vil ha utvidet varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet ba om at fengslingsmøtene for de siktede medlemmene i B-gjengen gikk for lukkede dører i Oslo tingrett fredag morgen.

Politiet har bedt om forlenget varetekt av gjengmedlemmene som er siktet i forbindelse med etterforskning av hvitvasking av penger i Natal i Brasil.

Forsvareren til den ene av de siktede brødrene, advokat Vidar Lind Iversen, gikk ikke med på politiets krav om lukkede dører i retten. Dommeren mente derimot at politiet hadde gode grunner til at presse og tilhørere ikke skulle overvære rettsmøtet.

Vanskelig

Politiadvokat Anette Berger argumenterte med at det ville gjøre etterforskningen av den omfattende gjengaksjonen vesentlig vanskeligere dersom mediene og venner av de siktede fikk tilgang til politiets opplysninger.

I alt sju av de elleve siktede i den norske delen av etterforskningen kommer til å bli framstilt for ny varetekt i løpet av dagen. Politiet har siktet dem for heleri og hvitvasking og mener fremdeles mye gjenstår av etterforskningen.


Siktelsen utvidet

Advokat Abdelilah Saeme er forsvarer for den eldste av de pakistanske brødrene som er sentrale i saken. Siden han ble fengslet, har politiet utvidet helerisiktelsen mot 30-åringen.

Saeme argumenterte i retten med at det ikke var noen grunn til å holde dørene stengt. Ettersom politiet har lagt et lokk av hemmelighold over etterforskningen, er alle dokumentene i saken klausulert, det vil si at den siktede ikke har tilgang til å vite hvilke bevis politiet sitter på.

Verken Saeme eller Iversen fikk medhold av dommerne som skal avgjøre fengslingsspørsmålet. Dermed vil trolig samtlige av dagens fengslingsmøter foregå bak lukkede dører.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer