ÅSTEDET: Teknikere fra politiet undersøker parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Mobilia i Malmø der en mann ble skutt og drept lørdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
ÅSTEDET: Teknikere fra politiet undersøker parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Mobilia i Malmø der en mann ble skutt og drept lørdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpixVis mer

- Gjengleder drept av maskerte menn utenfor kjøpesenter i Malmø

Politiet tror drapet var planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 30 år gamle mannen, skal ifølge Expressen tidligere ha flyktet fra Malmø, skiftet navn og startet et nytt liv i Umeå. Men han skal ha valgt å returnere til den sørsvenske byen etter at hans virkelige identitet ble avslørt i forbindelse med et drapsforsøk nord i Sverige.

Lørdag ettermiddag ble han skutt og drept utenfor kjøpesenteret Mobilia sentralt i Malmø, og i natt jakter store politistyrker på gjerningsmennene.

Sjokkerte vitner Det hele skjedde foran mange sjokkerte vitner, deriblant barnefamilier som flyktet unna og søkte dekning i butikker i nærheten.

- Det var som ville vesten. Vi trodde knapt det vi opplevde var sant, sier et vitne til Expressen.

- Vi så hvordan to maskerte menn luer og noe foran ansiktet sprang etter en tredje mann inne på parkeringsplassen. Siden hørte vi plutselig minst sju eller åtte skudd, sier et annet vitne til avisa.

Andre vitner hevder det var så mye som 10-20 skudd som ble avfyrt.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 17.45. Da de kom til åstedet, fant de 30-åringen hardt skadet. Han døde seinere på sykehuset.

- Sveriges tyngste kriminelle - Vi tror ikke at det var noen tilfeldighet at gjerningen skjedde der og da. Gjerningspersonene fant en anledning og utnyttet situasjonen. Men jeg må si at det var en dårlig valgt plass med mye folk i bevegelse og mange øyne som fulgte med, sier politiets talsmann, Stephan Söderholm.

Den drepte mannben blir beskrevet som en av Sveriges tyngste kriminelle og er blant annet utpekt som en lederskikkelse i det organiserte kriminelle nettverket Brödraskapet Wolfpack.

Han er dømt 25 ganger - blant annet for drapsforsøk i forbindelse med bombeattentatet mot aktoren Barbro Jönsson i 2007.