Gjengleder fersket i bisart rømningsforsøk

Brasilianske Clauvino da Silva (42) forsøkte å rømme fra fengsel - utkledd som datter (19).

RØMNINGSFORSØK: Den brasilianske gjenglederen forsøkte å rømme fra fengsel - kledd ut som sin datter. Video: AP Vis mer

Lørdag gikk en brasiliansk gjengleder hardt til verks for å komme seg ut av fengsel i Rio de Janeiro.

Gjengleder fersket i bisart rømningsforsøk
UTKLEDD: Mannen forsøkte å rømme fra fengsel - kledd ut som sin datter. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP/ NTB Scanpix
UTKLEDD: Mannen forsøkte å rømme fra fengsel - kledd ut som sin datter. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP/ NTB Scanpix Vis mer

Da gjengleder Clauvino da Silva (42), også kjent «Shorty», fikk besøk av sin 19 år gamle datter i fengsel, kledde han seg ut som datteren og forsøkte å forlate fengselet, skriver nyhetsbyrået AP.

- Så ikke ut som en kvinne

Men tjenestemenn ved fengselet har fortalt at Silva ble avslørt av at han var så nervøs da han prøvde å forlate fengselet i sin datters sted.

Ifølge den brasilianske avisa Folha De S. Paulo la fengselsbetjentene la merke til at noe ikke stemte da «kvinnen» var på vei ut hoveddøra.

«Hun så ikke ut som en kvinne i det hele tatt, selv om hun hadde langt, svart hår, briller, en rose T-skjorte, jeans, hvite sandaler og ei jakke. Det bisarre utseende og måten hun bevegde seg vekket mistanke», skriver avisa.

«Kvinnen» skal også ha gått sammen med sju andre personer som omringet henne.

Videre skriver AP at hans plan tilsynelatende skal ha vært å forlate sin datter i fengselet. Politiet etterforsker saken og hennes mulige rolle som medsammensvoren.

MASKEN: Her kan man se masken, parykken, BH'en og T-skjorta mannen tok på seg i håp om å kunne snike seg ut av fengsel. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP/ NTB Scanpix
MASKEN: Her kan man se masken, parykken, BH'en og T-skjorta mannen tok på seg i håp om å kunne snike seg ut av fengsel. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP/ NTB Scanpix Vis mer

Silikonmaske

Bilder av gjenglederen i sin utkledning har blitt publisert av myndighetene. Her kan man se Silva utkledd i en maske av silikon, i tillegg til en svart parykk og kvinneklær.

Ifølge myndighetene var da Silva en del av ledelsen til «the Red Command» en av de mektigste kriminelle gruppene i Brasil som kontrollerte narkotikasmugling i store deler av Rio.

Ifølge brasilianske G1 Globo er da Silva dømt til 73 år og 10 måneders fengsel for narkotikasmugling.