Gjengleder pågrepet for kidnapping i «Operasjon Remotia»

Politiet i Oslo har pågrepet sju personer, der flere er tilknyttet et kriminelt gjengmiljø, og siktet dem for grov frihetsberøvelse.

BORTFØRINGSBILEN:  Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: Politiet
BORTFØRINGSBILEN: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha blitt utsatt for grov vold, ble en mann i midten av 40-åra bortført fra en parkeringsplass i Liakollveien på Holmlia i Oslo i september i fjor.

Deretter var han savnet i to dager fra 16. september. Politiet mener han ble utsatt for grov frihetsberøvelse. Fornærmede selv har forklart at han klarte å kontakte en kjenning over telefon, og videre kom seg i frihet. Andre har forklart at han ble sluppet fri.

Tre av personene som er siktet i saken var varetektsfengslet i to måneder i fjor. Men politiet har siden september i fjor fulgt saken tett i en etterforskning kalt «Operasjon Remotia».

18. mai gjennomførte politiet en aksjon hvor sju personer ble pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse av mannen som er av irakisk opprinnelse. Fra 19. til 21. mai ble alle sju varetektsfengslet.

- Etterforskningen som har pågått jevnt og trutt siden i høst har ført til at vi gjennomførte en aksjon hvor vi pågrep sju personer. Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Jens Johannes Andenæs til Dagbladet.

Gjengleder pågrepet Politiet anser saken for å være alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer