FLUKT: Alex Fuica viser under en rekonstruksjon foretatt av politiet hvordan han løper fra bilen, etter at «Jeddi» er skutt og drept i passasjersetet, angivelig av Stig Millehaugen. Foto: Politiet
FLUKT: Alex Fuica viser under en rekonstruksjon foretatt av politiet hvordan han løper fra bilen, etter at «Jeddi» er skutt og drept i passasjersetet, angivelig av Stig Millehaugen. Foto: PolitietVis mer

- Gjengleder planla bombeattentat

Politiet mener det kan være motivet for at Stig Millehaugen (41) drepte gjengleder Mohammed «Jeddi» Javed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Brødrene, på henholdsvis 33 og 28 år, er siktet for å ha hyret Stig Millehaugen (41) til å drepe «Jeddi». Dagbladet har informasjon om at «Jeddi» skal ha skaffet to bomber, som skulle brukes mot de nevnte brødrene og en annen norsk-pakistansk familie.

«Jeddi» ble skutt i en bil på Haugerud 19. januar i fjor. Brødrene ble arrestert 17. desember i fjor. De er siktet etter drapsparagrafen.

Begge nekter straffskyld.

Skutt først Alex Fuica (31), som ble skutt og alvorlig skadd i et gjengoppgjør på Aker brygge i august 2006, skal ifølge de samme kildene ha vært med «Jeddi» og skaffet bomber for å rydde de to brødrene av veien.

31-åringen var sammen med «Jeddi», da han ble skutt på Haugerud. Fuica satt i førersetet, mens «Jeddi» satt i passasjersetet. Ifølge Fuica skjøt Millehaugen fra baksetet. 31-åringen mener at Millehaugen også skulle drepe ham.

Millehaugen er siktet for drapsforsøk mot Fuica på Haugerud, men nekter straffskyld.

Fuicas advokat, Fridtjof Feydt, bekrefter overfor Dagbladet at klienten i et avhør, foretatt for noen uker siden, ble konfrontert med politiets opplysninger om at han skulle ha skaffet bomber sammen med «Jeddi».

Avviser - Min klient avviser dette på det sterkeste. Han har heller aldri vært siktet i noen bombesak, sier Feydt.

Advokat John Christian Elden representer foreldrene til «Jeddi». Dagbladet har konfrontert den kjente advokaten med attentatinformasjonen.

- Jeg er ikke kjent med den påstanden som du presenterer, og har ikke notert meg at politiet på noe tidspunkt mistenkte «Jeddi» for slike handlinger, sier Elden.

Soner Fuica soner en dom på 12 år for drapsforsøk på B-gjenglederen Ghulam Abbas. Det er Fuica som har pekt ut Millehaugen som drapsmann.

31-åringen mener også at det var brødrene som bestilte drapet, ikke bare på «Jeddi», men også på han selv.

DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat
DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat Vis mer

De drapssiktede brødrene nekter enhver befatning med drapet på «Jeddi». De satt varetektsfengslet fram til midten av april. Da ble de løslatt fra varetekt av ankeutvalget i Borgarting lagmannsrett. De tre dommerne i ankeutvalget fant at det ikke var skjellig grunn til mistanke mot brødrene.

Dette var et stort nederlag for oslopolitiet. Ifølge Dagbladets kilder vanskeliggjør dette påtalemyndighetens vurdering av tiltalespørsmålet i saken.

Årelang konflikt Politiets teori er at drapet på Haugerud var et gjengoppgjør. Det er dokumentert at brødrene og «Jeddi», som antatt Young Boys-leder, har vært i konflikt i flere år.

En episode, som Dagbladet kjenner til, utspant seg på et reisebyrå i Oslo. Det endte angivelig med at den ene broren måtte søke tilflukt på do.

En annen episode er fra luftegården i Oslo fengsel. «Jeddi» og en av brødrene skal ha gått i klinsj, før de ble skilt av medfanger.

Dette skjedde i mars 2008.

SIKTET FOR Å HA DREPT: Stig Millehaugen (41). Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
SIKTET FOR Å HA DREPT: Stig Millehaugen (41). Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN Vis mer