Gjengleder skutt i Oslo

To skutt på Furuset - én pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To menn er brakt til Ullevål universitetssykehus med skader etter et skytedrama på Furuset i Oslo like før klokka 19 i kveld, bekrefter politiet.

I alt skal fire personer være innblandet i skytedramaet.

En mann ble pågrepet på Bjørndal sør i Oslo like før klokka 21, mistenkt for innblanding i skyteepisoden. Politiet jakter nå på den siste antatte gjerningsmannen.


- En gjerningsmann er fortsatt på frifot, sier vaktleder Laila Back ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Leter etter flere

De skadde, en 27-åring og 30-åring, ble kjørt til Ullevål Universitetssykehus. De var da begge bevisste, og er ifølge Back ikke livstruende skadd. 

Hun ønsker ikke å si noe om tilstanden utover dette, men opplyser at de på grunn av visse omstendigheter ikke har kunnet avhøre de to.

- Vi håpet å få avhøre den ene på Ullevål allerede i natt, men han måtte inn til operasjon, så det har ikke vært mulig, sier hun.

<strong><b>ETTERFORSKER:</strong></b> Politiet har sperret av atkomsten til Granstangen 32A og kontrollerer alle som går inn og ut, samtidig som tekniske åstedsgranskere er i sving inne i blokka. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
ETTERFORSKER: Politiet har sperret av atkomsten til Granstangen 32A og kontrollerer alle som går inn og ut, samtidig som tekniske åstedsgranskere er i sving inne i blokka. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer


- Gjengleder

En av de skutte, en 30-åring, er ifølge Dagbladet.no\'s kilder en av de mest sentrale skikkelsene i B-gjengen. Dagbladet.no erfarer at skytingen kan dreie seg om hevn etter Aker Brygge-skuddene i fjor sommer. Fire personer avfyrte den gang 15-20 skudd mot personer fra A-gjengen, og folk flyktet i alle retninger.

30-åringens advokat hevder hardnakket at hans klient ikke selv er involvert i gjengmiljøet.

- Min klient har ikke gjengtilhørighet. Han var til stede under Aker Brygge-skytingen, men hadde ingenting med selve skytingen å gjøre, sier advokat Vidar Lind-Iversen til Dagbladet.no.

- Minst seks skudd

Det var like før klokka 19 at naboer hørte minst seks skudd ved oppgangen i Granstangen 32A sentralt i den folkerike bydelen Furuset i Groruddalen. Store politistyrker er på plass og har sperret av atkomsten til blokka og kontrollerer alle som går ut og inn fra området.

Foreløpig er det uklart om skytingen har skjedd inne eller ute.

Gjengleder skutt i Oslo

Dagbladet.no snakket med naboer som har sett to menn med skader bli hentet av ambulanse og taxi.

Skadd mann tok taxi

En tilfeldig taxisjåfør og hans 14 år gamle sønn ble stoppet av den skadde mannen, som hoppet inn og ba sjåføren om å ringe ambulanse. Far og sønn ble svært oppskaket av hendelsen.

- En taxi kom kjørende inn på Esso-stasjonen på Alnabru og ble stående en stund og blinke med varsellysene. Etter en stund kom en ambulanse og en mengde politibiler med væpnede politifolk, og en skadd person ble dratt ut og over i ambulansen, sier øyenvitne Nina Nordbeck (22), som jobber på bensinstasjonen, til Dagbladet.no.

Nordbeck forteller at politiet sperret av et stort område rundt stasjonen.

- Det virket ikke som taxisjåføren var klar over at passasjeren hans var skadd, sier Nordbecks kollega Khalid Bouhmidi (21) til Dagbladet.no.

- Men han klarte ikke å gå selv, han måtte bæres på båre fra taxien til ambulansen, sier han.

Familien fryktet angrep

Etter det Dagbladet.no forstår, var den yngste broren til gjenglederen, en 19-åring, også til stede i Granstangen da skytingen skjedde. Han ble like etter kjørt til politihuset for å bli avhørt.

Etter det Dagbladet.no erfarer, har familien de siste fire dagene vært svært bekymret for et nær forestående angrep mot denne lillebroren fra en navngitt person i en rivaliserende gjeng, men det er ikke kjent om denne akutte konflikten har hatt noe med kveldens skyting å gjøre.

Naboer lei bråk

Mohammed (39) bor i naboblokka. Han er godt kjent med gjengaktiviteten i området, det har vært flere skyteepisoder opp gjennom åra.

- Jeg har bodd her i 13 år, og i løpet av den tida har det vært mange slike episoder her. Det er ikke hyggelig, og vi tolererer det ikke. Det bor mange barn her, og det er både barne- og ungdomsskole i nærheten, sier Mohammed, som selv har tre barn.

- Se på alle politibilene, sier han og peker på de seks utrykningskjøretøyene som står parkert på snuplassen ved bussbommen i Granstangen.

- Tenk på hva dette koster samfunnet. Håper de slår hardt ned på det.

- Bra miljø

Memet Demirbas (17) er godt kjent med at det bor gjengmedlemmer i nærmiljøet.

- Alle kjenner alle her, men det er opp til hver enkelt om de vil ha noe med gjengene å gjøre eller ikke. Hvis folk vil, kan de holde seg unna trøbbel. Det er et bra miljø her, sier 17-åringen til Dagbladet.no. Men han legger til:

- Jeg har en nevø på 6-7 år. Jeg passer godt på ham.

TOK TAXI: En av de skadde, en 30-åring, tok taxi til denne Esso-stasjonen ved E6 på Alnabru.
STORUTRYKNING: Politiet er på plass med store styrker på Furuset i kveld. Til høyre operativ uteleder Rune Instebø.
SØK: Politiet har satt inn hunder i etterforskningen.
- BRA MILJØ: - Det er opp til hver enkelt om de vil ha noe med gjengene å gjøre eller ikke, sier Memet Demirbas (17).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer