Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjengleder spaserte ut av fengsel i Danmark

Lurte vaktene trill rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fryktede gjenglederen Mohammed Figuigui lurte vaktene trill rundt og spaserte ut av det toppsikrede fengslet Øst-Jylland i Horsens i Danmark.

34 år gamle Figuigui, som soner en dom på åtte års fengsel for drapsforsøk på et vitne, slapp ut fra murene fredag ved å utgi seg for å være en fange som skulle på permisjon.

Personalet låste opp porten uten å sjekke den innsattes identitet. Deretter kjørte Figuigui bort i en drosje, og siden har ingen sett ham.

Vaktene innså tabben først 20 minutter etter at 34-åringen var borte. Det skjedde da den innsatte som skulle på permisjon møtte opp ved utgangen for å bli låst ut.

Figuigui, som er en av lederne i gjengmiljøet i Ishøj ved København, er nå etterlyst. Han kunne ha sett fram til en prøveløslatelse i 2013, men ifølge Ekstra Bladets kilder har han allerede stukket til Marokko.

- Dette er helt klart uakseptabelt og svært beklagelig. Slikt skal ikke skje, sier fengselsinspektør Jørgen Bang.

En av arrestforvarerne har blitt suspendert som følge av hendelsen. Bang forsikrer om at fengselsledelsen nå skal gjennomgå rutinene, selv om han mener det dreier seg om en menneskelig svikt.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media