Gjengleder tiltalt for brutal kidnapping

Leder i A-gjengen i Oslo og to andre menn er tiltalt for å ha kidnapping, ran og grov legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

A-gjengleder Arshad Mahmood og to andre menn er tiltalt for å ha kidnappet en mann de skal ha forsøkt å presse for flere millioner kroner. Offeret ble skutt i bena, ryggen og baken.

Mahmood og de to andre mennene er nå tiltalt for ran, frihetsberøvelse og grov legemsbeskadigelse, skriver VG.

Den 23 år gamle norsk-albaneren som trioen angivelig forsøkte å presse penger av, ble påført fire skudd, men kom fra hendelsen uten varige skader.

Episoden skal ha funnet sted på et industriområde på Slemmestad i Buskerud i juli i fjor. Flere vitner var på jobb på industriområdet, og skal ha sett overfallet. Noen har forklart at de så personer som var bevæpnet med håndvåpen, og andre sier de hørte skudd.

- Han har ikke ønsket å forklare seg for politiet i denne saken, sier Mahmoods forsvarer, advokat Vegar Aaløkken. De to medtiltalte nekter straffskyld, opplyser deres forsvarere.

Mahmood ble nylig dømt til ni års forvaring for å ha holdt tre personer fanget i kjelleren sin på Jessheim. Denne dommen er anket til lagmannsretten.

Han risikerer også tiltale i en tredje kidnappingssak, skriver VG. Politiet mener Mahmood var sentral da to menn stormet en bolig på Alnabru i Oslo i fjor og tok med seg en innsatt som var på besøk hos moren sin. To fengselsbetjenter ble truet med våpen og kneblet i forbindelse med episoden.

Oslopolitiet avsluttet torsdag etterforskningen av saken, og statsadvokaten skal nå vurdere tiltale.

(NTB)