Gjengleder tiltalt for brutal kidnapping

Leder i A-gjengen i Oslo og to andre menn er tiltalt for å ha kidnapping, ran og grov legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

A-gjengleder Arshad Mahmood og to andre menn er tiltalt for å ha kidnappet en mann de skal ha forsøkt å presse for flere millioner kroner. Offeret ble skutt i bena, ryggen og baken.

Mahmood og de to andre mennene er nå tiltalt for ran, frihetsberøvelse og grov legemsbeskadigelse, skriver VG.

Den 23 år gamle norsk-albaneren som trioen angivelig forsøkte å presse penger av, ble påført fire skudd, men kom fra hendelsen uten varige skader.

Episoden skal ha funnet sted på et industriområde på Slemmestad i Buskerud i juli i fjor. Flere vitner var på jobb på industriområdet, og skal ha sett overfallet. Noen har forklart at de så personer som var bevæpnet med håndvåpen, og andre sier de hørte skudd.

- Han har ikke ønsket å forklare seg for politiet i denne saken, sier Mahmoods forsvarer, advokat Vegar Aaløkken. De to medtiltalte nekter straffskyld, opplyser deres forsvarere.

Mahmood ble nylig dømt til ni års forvaring for å ha holdt tre personer fanget i kjelleren sin på Jessheim. Denne dommen er anket til lagmannsretten.

Han risikerer også tiltale i en tredje kidnappingssak, skriver VG. Politiet mener Mahmood var sentral da to menn stormet en bolig på Alnabru i Oslo i fjor og tok med seg en innsatt som var på besøk hos moren sin. To fengselsbetjenter ble truet med våpen og kneblet i forbindelse med episoden.

Oslopolitiet avsluttet torsdag etterforskningen av saken, og statsadvokaten skal nå vurdere tiltale.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer