Gjenglemt på skolebussen

Kristian (6) våknet i en iskald og låst skolebuss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag opplevde Berit Anti og Gunnar Johnsen i Lakselv alle foreldres mareritt:

Sønnen Kristian (6) kom ikke hjem fra skolen, og var sporløst forsvunnet, skriver Sagat.

Kristian går i første klasse på Lakselv skole, og er normalt hjemme i Austerbotn med skolebussen klokka tre på mandagene. 

Fem over tre er han ennå ikke kommet, og foreldrene begynner å ringe rundt til andre foreldre, som sier at deres barn allerede er hjemme. Og flere forteller at joda, Kristian var med bussen.

Da hopper mor i bilen og kjører bussruta tilbake for å se om Kristian kan ha hoppet av på veien. Hun finner han ikke.

Våknet i kald buss
Etter intens ringing til både venner, naboer og busselskapet drar en venninne av moren til Finnmark fylkesrederi og ruteselskap (FFR) for å se om gutten kan være der.

Da har Kristian akkurat våknet inne i den kalde, tomme skolebussen som står låst og parkert utenfor FFR.

- Gunn forteller meg at hun først kommer til to nedisete busser. Men fra den tredje hører hun barnegråt. Det er Kristian som gråter, sier moren til Sagat.

Kristian er både kald og redd, og Gunn Movik prøver å roe han ned fra yttersiden av bussen til en representant for busselskapet kommer og låser opp bussen.

- Total svikt
- Vi legger ansvaret for våre barn i deres hender, og forventer at de sender barna våre på en sikker måte mellom hjem og skole. Vi kan ikke tolerere en total svikt, slik vi opplevde mandag, sier moren.

Nå håper hun sønnen ikke får en psykisk knekk etter den traumatiske opplevelsen. Tirsdag morgen ville han ikke ta bussen alene til skolen. Sjåføren har beklaget hendelsen i ettertid.

- Kristian har fortalt at han sovnet på tredje seterad. Så sjåføren kan ikke ha gått gjennom bussen ved parkering, slik han skal gjøre, sier Kristians far, Gunnar Johnsen.

Nå takker familien vårherre for at det ikke var 30 kuldegrader og storm i Lakselv denne mandagen.