Gjengmedlem (22) pågrepet i væpnet politiaksjon

Slo til mot tre adresser etter knivoverfallet julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om de kriminelle gjengmiljøene? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no, ring 24 00 00 00 eller direkte til journalist: 412 15 090

(Dagbladet.no):  Én mann er pågrepet etter at væpnet politi slo til mot to boliger i Oslo og én adresse i Lillestrøm i formiddag.

- En 22 år gammel mann ble pågrepet i en bolig i Oslo, mens vi på to andre steder ikke fant de vi var på jakt etter, opplyser politioverbetjent John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Aksjonen i dag er en del  av den massive klappjakten på 7-8 menn fra de kriminelle gjengmiljøene som skal ha vært involvert i overfallet på en 30 år gammel norskpakistaner

i Schweigaards gate i Oslo på julaften.

Mannen ble knivstukket flere ganger i ryggen, og kunne ha blitt drept. Flere av totalt fire-fem knivstikk var ifølge politiet svært nær ved å ramme vitale organer.

Gjerningsmennene rømte fra stedet i to biler, og i en fluktbil som ble sporet opp på Stovner pågrep politiet en 24-åring like etter hendelsen.

- 24-åringen ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han og mannen vi pågrep i dag er foreløpig siktet for grov legemsbeskadigelse, sier Lund.

Oslopolitiet ser svært alvorlig på hendelsen, som skal være et rent gjengoppgjør mellom personer tilknyttet B-gjengen og Young Guns, og som derfor kan føre til hevnaksjoner.

Politiet vil ikke gå ut med hva de vet om bakgrunnen for knivstikkingen, men bekrefter at de kjenner identiteten til de antatte gjerningsmennene.

- Vi ser ikke bort fra at dette kan utløse nye voldshendelser, og det er noe av årsaken til at vi bruker så store ressurser på saken. Det vil bli flere aksjoner fra vår side, og flere pågripelser kan komme om kort tid. Vi er på jakt etter alle de involverte, opplyser politioverbetjenten til Dagbladet.no.

30-åringen som ble overfalt julaften ble operert på Ullevål universitetssykehus på tirsdag. Mannens tilstand er nå stabil, og han er utenfor livsfare.

22-åringen som ble pågrepet i formiddag blir trolig avhørt i kveld og framstilt for varetektsfengsling i morgen.