Gjengmedlem (22) skutt i magen av maskerte menn

Gamlebyen i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er pågrepet etter at en 22 år gammel mann ble skutt i magen i en leilighet i Gamlebyen i Oslo natt, meldte NTB tidligere i dag.

- Flere maskerte menn kom til stedet. En person ble skutt. Vi har pågrepet en person. Han var ikke maskert da vi pågrep ham, men vi har grunn til å tro at han er en av de som står bak, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakta i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om skyteepisoden klokken 3.56 lørdag. 22-åringen ble funnet med skuddskader i magen. Han er fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor han har blitt operert.

- Mannen ble operert fra klokka fire til åtte i dag tidlig. Tilstanden hans stabil, men han er alvorlig skuddskadd og ligger i respirator, sier Kyrdalen.

Politiet vet at skuddene ble avfyrt med et håndvåpen, men det er foreløpig ikke kommet til rette.

Ifølge politiet tilhører mannen som ble skutt oslos gjengmiljø. Han er ikke opprinnelig fra Norge og er kjent for politiet fra tidligere saker.

- Vi vet ikke hva som er bakgrunnen for hendelsen.  Den pågrepne skal avhøres nå hvert øyeblikk. Det er ikke grunn til å tro at dette har vært et gjengoppgjør. Det kan virke som dette har vært et oppgjør av privat karakter, sier Kyrdalen til Dagbladet.no
.

Politiet jakter nå flere navngitte personer.

- Vi vet hvem de er, men ikke hvor de er, sier Kyrdalen.

SKUTT: 22-åringen fraktes ut i ambulanse etter at han ble skutt av maskerte menn. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT: 22-åringen fraktes ut i ambulanse etter at han ble skutt av maskerte menn. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som var på stedet.

Gjengmedlem (22) skutt i magen av maskerte menn