DRAMATISK: En 21 år gammel mann som flere ganger er dømt for vold, kidnapping og narkotikaforbrytelser er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-åra ble skutt i foten utenfor en konsert på Bryn i Oslo natt til søndag. Den siktede er medlem av gjengen Young Bloods. Foto: PhotoRunner / Frank Evensen
DRAMATISK: En 21 år gammel mann som flere ganger er dømt for vold, kidnapping og narkotikaforbrytelser er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-åra ble skutt i foten utenfor en konsert på Bryn i Oslo natt til søndag. Den siktede er medlem av gjengen Young Bloods. Foto: PhotoRunner / Frank EvensenVis mer

Skyting på konsert:

Gjengmedlem siktet for drapsforsøk etter konsertskyting

21-åringen som er siktet for å ha avfyrt skudd under en konsert på Bryn natt til søndag, er sentral aktør i gjengen Young Bloods.

21-åringen som natt til søndag ble pågrepet etter skyting på en konsert med artisten Geko på Bryn i Oslo blir mandag framstilt for varetektsfengsling. Han er siktet for drapsforsøk.

En mann i 20-åra ble rundt 01.30 skutt i foten utenfor konserten på eventhallen på Bryn i Oslo, der rundt 1000 personer var til stede.

Dømt flere ganger

Hendelsen lørdag er imidlertid ikke første gang den ungen mannen havner i politiets søkelys. Han er de siste åra dømt for en rekke lovbrudd, deriblant narkotikavirksomhet og kidnapping.

Politiet mener han er en «sentral aktør i Young Bloods», ifølge en dom fra Oslo tingrett i november, skriver VG.

I fjor ble han blant annet dømt sammen med to andre menn for å ha bortført og holdt en mann i 40-åra fanget på Holmlia i to døgn og han er straffedømt en rekke ganger de siste åra.

- Han nekter straffskyld, sier mannens forsvarer Bjørn Arild Langenes til VG.

Ifølge avisa har 21-åringen nektet for å være medlem av Young Bloods, og har også nektet for at gjengen eksisterer.

- Pågående skyteepisode

Meldingene som innkom politiet natt til søndag beskrev en pågående skyteepisode i eller ved den aktuelle eventhallen der konserten foregikk.

Gjengmedlem siktet for drapsforsøk etter konsertskyting

Politiet rykket ut med mange patruljer. Da politiet var på vei, fikk de melding om at vektere på stedet hadde fått kontroll på et skytevåpen, et etthåndsvåpen, ifølge operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

- Parallelt fikk vi inn meldinger om at det var svært hektisk på stedet, og flere meldinger om at det pågikk skyting, sier operasjonslederen.

Meldingene viste seg etterpå å stamme fra samme skyteepisode.

To kjøretøy

Etter å ha ankommet stedet, påtraff politiet to kjøretøy ved en bensinstasjon i nærheten.

I disse bilene satt det totalt fem personer.

Den 21 år gamle mannen som ble tatt inn sammen med fire andre personer er nå siktet for å ha avfyrt skuddene.

Rapperen Geko la i natt ut en melding på Instagram om hendelsen.

- Det ble skutt under showet mitt. Beklager til alle som kom for å se meg, og jeg håper alle som ble truffet, er ok. Elsker dere alle.