Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjengmedlemmer har voldsalarm etter avhør i drapssaken

Politiet frykter desperate hevnangrep etter at navngitte menn i et gjengmiljø ble utpekt på ryktebørsen som mistenkte for drapet på Mohammad Arshad (52).

BRUTALT ANGREP: Mohammad Arshad (52) ble overfalt av en eller flere ukjente gjerningsmenn natt til lørdag og døde av skadene på sykehus. Ingen er ennå pågrepet i drapssaken. Foto: DANIEL LAABAK
BRUTALT ANGREP: Mohammad Arshad (52) ble overfalt av en eller flere ukjente gjerningsmenn natt til lørdag og døde av skadene på sykehus. Ingen er ennå pågrepet i drapssaken. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips til Dagbladet om drapssaken eller gjengmiljøene? Ta kontakt direkte med journalisten på telefon 412 15 090 eller send redaksjonen epost til 2400@db.no.

(Dagbladet): Det at en person som Mohammad Arshad kjente godt hadde vært involvert i en voldelig konflikt med bestemte kriminelle kort tid før drapet, førte allerede lørdag til at dette miljøet raskt havnet i søkelyset.

Nå har de fleste aktuelle mennene blitt avhørt, etter det Dagbladet forstår. Politiet gjør nå grundige undersøkelser rundt mulige alibier og hvorfor noen av dem var som sunket i jorda i kjølvannet av hendelsene på Manglerud.

Samtidig er ingen siktet i drapssaken, og etterforskerne tar høyde for at den kjente konflikten ikke har noe med ugjerningen å gjøre.

Ryktene i de kriminelle miljøene er nå et stort problem for oslopolitiet, som på toppen av selve den massive etterforskningen nå må sørge for sikkerheten til de navngitte mennene og forhindre at noen tyr til vold basert på rene spekulasjoner. Dagbladet kjenner til at politiet blant annet har utstyrt mennene med voldsalarm.

Fikk voldsalarm En mann i 30-årsalderen politiet mener var sentral i konflikten som undersøkes, ble avhørt på tirsdag. Mannen skal ha forklart at han ikke har noe som helst med drapssaken å gjøre og at han ikke vet hva som har skjedd.

Mannens forsvarer, John Christian Elden, bekrefter at klienten er blant vitnene som nå er regnet som mulige mål for hevnangrep.

- Han har vært inne til ett avhør og synes nå å være sjekket ut av saken. Men han er tildelt voldsalarm fordi politiet frykter at han skal bli angrepet. Han legger til grunn at politiet har den nødvendige kontroll på situasjonen, sier Elden til Dagbladet.

- GODT LIKT AV ALLE: Omlag 5000 mennesker møtte opp til begravelsesseremonien for Mohammad Arshad i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland på onsdag. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
- GODT LIKT AV ALLE: Omlag 5000 mennesker møtte opp til begravelsesseremonien for Mohammad Arshad i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland på onsdag. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer

Vitnet har lenge vært regnet som sentral i det aktuelle gjengmiljøet og har en rekke dommer for blant annet grove ran, vold og trusler bak seg.

- Han hadde ingen opplysninger som kunne bidra i saken og politiet var raskt ferdige med avhøret, sier Elden.

Dagbladet har vært i kontakt med noen av mennene i den aktuelle vennekretsen, som avviser at de har holdt seg skjult og nekter for befatning med overfallet natt til lørdag.

- Det blir helt feil å gå etter rykter, sier en av mennene.

Høyt respektert Drapsofferet var høyt respektert i det store norskpakistanske miljøet i Oslo, noe som for alvor ble tydelig da rundt 5000 mennesker møtte opp til begravelsesseremonien i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland på onsdag. Selv om 52-åringen aldri var del av noe kriminelt miljø, rakk respekten også fram til flere av lederne i de kjente gjengene.

Under begravelsesbønnen var noen av de mest kjente gjengskikkelsene i Norge blant de mange mennene som gråt åpenlyst over tapet av 52-åringen.

Etter det Dagbladet erfarer frykter politiet at personer i flere ulike miljøer med tilgang til våpen er så opprørte over drapet på familiefaren at de kan komme til å «etterforske» saken parallellt med politiets undersøkelser,  med nye voldshendelser som resultat.

- Mange avhørt Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen ville i går ikke kommentere bestemte miljøer eller om det foreligger mistanke til enkeltpersoner. Politiet skisserte onsdag at de ønsker å avhøre rundt 50 personer, men det antallet bli stadig høyere.

- Vi har snakket med mange personer, og mange snakker vi med flere ganger. Mye av informasjonen vi får utløser behov for nye avhør, og listen over folk vi ønsker avhørt vokser derfor kontinuerlig, sier Ingebrigtsen.

- SYNES Å VÆRE SJEKKET UT:  John Christian Elden er advokaten til en av mennene som i de kriminelle miljøene er utpekt som «mistenkt» for Manglerud-drapet. Mannen har gjort det klart for politiet at han ikke har noen opplysninger å bidra med i saken.
Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix
- SYNES Å VÆRE SJEKKET UT: John Christian Elden er advokaten til en av mennene som i de kriminelle miljøene er utpekt som «mistenkt» for Manglerud-drapet. Mannen har gjort det klart for politiet at han ikke har noen opplysninger å bidra med i saken. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Politiet tror ennå at blant andre beboere i nærområdet på Manglerud ennå kan ha viktig informasjon som ikke er formidlet til politiet.

- Vi ber om at alle som vet noe om bevegelser i det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet, tar kontakt, sier politiadvokaten.

På spørsmål om vitnene som har fått voldsalarm, svarer politiadvokaten slik:

- I den grad noen får voldsalarm er det fordi de er i kontakt med politiet og mener de har behov for det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling