Gjengmedlemmer nektes adgang

- Vi vet at mørkhudede gjengmedlemmer bærer våpen. Derfor slipper vi ikke inn «kjenninger» og folk vi tror tilhører en gjeng, sier Jan Groth, daglig leder for Snorre Kompagniet. Men han benekter bestemt at den drapssiktede 20-åringen ble avvist på grunn av hudfargen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen hevder at han sist lørdag ble nektet adgang til diskoteket fordi han hadde mørk hudfarge. Han taklet ikke avvisningen, og skal ha truet med å skyte dørvakten tre ganger før han gikk til side for å lade pistolen med kulene som bare få minutter senere tok livet av en uskyldig gjest.

- Han var synlig beruset og ble nektet adgang på det grunnlaget, sier Groth bestemt. Han legger samtidig ikke skjul på at nåløyet er trangere for mørkhudede utlendinger som vil ha adgang.

Diskriminerer

Meldinger om at det foregår grov rasediskriminering ute på byen har fått Oslo-politiet til å opprette en egen patrulje som skal avdekke rasismen. Nesten hver helg tar patruljen en rundtur på byen for å sjekke hva som skjer i køene utenfor utestedene. Politifolkene er i sivil.

- Politiet ser meget alvorlig på slik diskriminering, og det er soleklart at det vil bli tatt strafferettslige skritt ved klare brudd på loven, sier Dalgaard Nielsen.

Bøter eller fengsel

Strafferammen for å nekte adgang på rasistisk grunnlag, er bøter eller fengsel i inntil seks måneder.

I forrige uke ble det tatt ut siktelse mot et utested i Oslo sentrum. Ifølge politiet ble en utlending nektet adgang fordi dørvaktene ikke likte hudfargen hans.

(NTB)