Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjengoppgjør etter Hyperstate

Tre personer ble knivstukket i et oppgjør mellom medlemmer av A-gjengen og B-gjengen i Oslo i kveld. Oppgjøret er et hevnoppgjør etter et sammenstøt mellom de to gjengene under Hyperstate-arrangementet i Oslo Spektrum i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge gjengmedlemmer Dagbladet.no har snakket med, avtalte medlemmer av de to fryktede gjengene å møtes i 18-tida kveld for å snakke sammen og skvære opp etter en krangel på Hyperstate-arrangementet i går kveld.

- Vi skulle møtes på Jordal. Vi var seks stykker, og fikk sjokk da de andre stilte med 50-60 personer, sier gjengmedlemmet, som ikke vil si hvilken av gjengene han tilhører.

Ifølge personer Dagbladet.no har snakket med, hadde den største gjengen med seg både kniver og skytevåpen.

- Jeg løp for livet og gjemte meg i en bakgård, sier han.

Et annet gjengmedlem forteller at han måtte gjemme seg i en leilighet til en fremmed dame. Den rivaliserende gjengen løp etter dem, og de var tvunget til å gjemme seg. En person løp inn på Vålerenga vertshus og gjemte seg. Han kom ikke ut før politiet kom til stedet og tvang døra opp.

Tre personer ble knivstukket, men fikk bare lettere skader. De tre har anmeldt forholdet. Flere av gjengmedlemmene er pågrepet, men de fleste er fortsatt på frifot.

- Det er riktig at vi har bevæpnet flere patruljer i forbindelse med et mulig gjengoppgjør i området Jordal-Kampen, bekrefter operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt overfor NTB.

- Hvem som har gått til angrep på hvem vet jeg ikke, men medlemmer av den ene gjengen ble i ettermiddag observert ved Jordal med kniver, køller og andre våpeneffekter, sier Walsø.

Politiet fikk først melding om oppgjøret fra to personer som hadde søkt tilflukt inne på Vålerenga vertshus i frykt for å bli tatt av en bevæpnet gruppe.

- Vi kontrollerer nå personer i området som kan tilhøre de to gjengene, sier operasjonslederen.