Gjengoppgjør med jernstenger

Rundt 15 unggutter gikk løs på hverandre ved Oslo City i 22-tida. En pakistansk gutt er innbrakt med knivstikk i ryggen og armen. Politiet har pågrepet fire personer, og jakter i kveld på flere gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gjeng-oppgjøret på video, og forsøker nå å gjenkjenne ungguttene som gikk løs på hverandre med jernstenger.

- Jeg sitter og ser på det i reprise nå. Det var en svært voldsom slåsskamp, sier operasjonsleder Jan Wessel ved Oslo politidistrikt.

Da politiet kom til stedet, var alle forsvunnet. Like etter ble en ung mann av pakistansk opprinnelse brakt til Legevakta etter å ha blitt knivstikket i ryggen i armen.

- Vi vil finne ut om dette har sammenheng med gjengoppgjøret sier Wessel til Dagbladet.no.

Fire anholdt

Den brutale slåsskampen skjedde i 22-tida midt i Oslo sentrum. Politiet så i sine overvåkingskamera at flere personer brukte jernstenger til å slå løs på personer som lå på bakken.

Dagbladet.no ankom stedet i det slåsskampen var over. Fem unge menn løp forbi oss og ned til t-banestasjonen på Jernbanetorget. Da politiet ankom stedet noen minutt seinere, anholdt de fire personer.

- Vi tror disse er gjengmedlemmer, men det er litt kaotisk her nå. Vi vil vite mer i løpet av kvelden og natta, sier Wessel.

Jager ungdommene

Politiet antar at det er de såkalte a- og b-gjengene som braket sammen. Dette ble bekreftet av noen involverte overfor Dagbladet.no. De forlot åstedet før politiet rakk fram.

Flere t-banestasjoner i sentrum ble trålet av politiet uten suksess.

Bråket startet i 21.30-tida på Hasle t-banestasjon. De to gjengene hadde møttes der, men politiet var raskt på stedet og avverget sammenstøt. En tilfeldig forbipasserende varslet politiet om bråket ved Oslo City, og politiet omdirigerte styrkene sine dit.