<strong>DRAMATISK:</strong> Skytinga på tatoveringsstudioet i Arkaden midt i Oslo sentrum skjedde i 12-tida på dagen. Foto: BENJAMIN BAKKEN
DRAMATISK: Skytinga på tatoveringsstudioet i Arkaden midt i Oslo sentrum skjedde i 12-tida på dagen. Foto: BENJAMIN BAKKEN Vis mer

Gjengprofil (30) tatt for skyting på kjøpesenter i Oslo

Hevder krangel om to hunder lå bak dramaet. Pågrepet på brorens bryllupsfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 30 år gammel norskvietnameser som lenge har vært etterlyst av oslopolitiet etter at en mann ble skutt i hånda på kjøpesenteret Arkaden i mai i år, ble pågrepet på lørdag.

Etter det Dagbladet får opplyst kom mannen tilbake til Norge for rundt en uke siden. Da han i helga dukket opp på brorens bryllupsfest, ble han arrestert.

- Han kom tilbake til Norge for å melde seg og få denne saken ut av verden, men politiet kom ham i forkjøpet, sier 30-åringens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig til Dagbladet.

- Var et uhell Skytingen i det travle kjøpesenteret nederst i Karl Johans gate 21. mai skjedde inne på et tatoveringsstudio, der 30-åringen kjenner en av de ansatte. Tatovøren, som ikke ville anmelde hendelsen til politiet, hevdet etterpå at det ikke var noen konflikt mellom de to.

- Han forsøkte å putte pistolen inn i munnen min og spurte om jeg hadde lyst til å dø, sa skuddofferet til VG fra sykesenga.

Han opplyste at skuddet kom da han prøvde å komme seg ut av et hodegrep og dytte bort den bevæpnede mannen.

Matet ikke hunden 30-åringen har etter at han ble pågrepet gitt en litt annen versjon enn offeret.

Han hevder at de to like før skytingen hadde kranglet svært opphisset på telefon samme dag om to hunder han eier. Det skal ha skjedd etter at tatovøren hadde fått ansvaret for å passe den ene hunden, men i stedet overlatt den til en annen person og latt være å mate den.

- Jeg er ikke hundepasser, men tatovør!, sa han i telefonen, ifølge siktedes forklaring.

Da 30-åringen ankom Arkaden, skal tatovøren ha gjentatt at han ikke hadde hunden. Pistolen ble angivelig tatt fram da siktede skvatt fordi det var en tredje mann tilstede i tatoveringsstudioet, og at skuddet falt da fornærmede prøvde å ta fra ham våpenet.

<strong>VAR ETTERLYST:</strong> 30-åringen, som politiet mener kan knyttes til gjengkriminalitet, sier han har oppholdt seg i Sverige mye av det siste året.
VAR ETTERLYST: 30-åringen, som politiet mener kan knyttes til gjengkriminalitet, sier han har oppholdt seg i Sverige mye av det siste året. Vis mer

30-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter og trusler, og ble i går besluttet varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud.

- Han har forklart at dette var et uhell, og erkjenner derfor ikke at legemsbeskadigelsen var forsettlig, opplyser Bache-Wiig.

Etter hendelsen flyktet 30-åringen til Sverige, angivelig fordi han følte seg utrygg for en «gjeng» han forbinder med offeret

Knyttes til gjeng Siktede har selv vært regnet som en sentral skikkelse i de asiatiske kriminelle miljøene i Oslo, selv om han ikke er dømt for alvorlige forbrytelser.

Mannen var blant en rekke personer i miljøet politiet ønsket å avhøre etter Bislett-drapet i juni i år, men 30-åring regnes ikke lenger som interessant i saken.

Oslo tingrett begrunner den korte varetektsperioden med at det er nok å holde siktede fengslet til han er avhørt, og med at han har familiebånd som gjør at det er liten fare for at han skal stikke av igjen.

<strong>FORSVARER:</strong>  Advokat Thor Bache-Wiig opplyser at 30-åringen hadde planlagt å melde seg snart, og at han vil ha saken ut av verden. Arkivfoto: SCANPIX
FORSVARER: Advokat Thor Bache-Wiig opplyser at 30-åringen hadde planlagt å melde seg snart, og at han vil ha saken ut av verden. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer