Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjengsjefene har inngått hemmelig fredsavtale

Fredag kveld skal flere av de gamle fiendene i Young Guns og B-gjengen ha inngått en høytidelig fredsavtale. En annen gruppe beskrives som fritt vilt, og Oslos underverden er mer uoversiktlig enn noensinne.

NYTT DRAP: Så seint som 13. august ble en 30-åring i B-gjengmiljøet skutt og drept. Oppgjøret skal ikke ha sammenheng med konflikten mellom de etablerte gjengene, men de mange skyteepisodene skal ha vært med på å overbevise lederskikkelsene om at de skulle slutte fred.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NYTT DRAP: Så seint som 13. august ble en 30-åring i B-gjengmiljøet skutt og drept. Oppgjøret skal ikke ha sammenheng med konflikten mellom de etablerte gjengene, men de mange skyteepisodene skal ha vært med på å overbevise lederskikkelsene om at de skulle slutte fred. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inne på et kontor på Tøyen i Oslo, bare et steinkast fra politihuset, troppet det fredag opp åtte norskpakistanske menn fordelt på to grupper som i mange år har vært bitre fiender.

De viktigste møtedeltakerne var menn som på hele 2000-tallet har blitt utpekt av politiet som lederskikkelser i henholdsvis Young Guns og B-gjengen og blitt knyttet til drapsforsøk på hverandre.

I gata utenfor ventet anspente venner på resultatet av møtet.

PÅ MØTE: Sentral B-gjengmann (35).
PÅ MØTE: Sentral B-gjengmann (35). Vis mer

Ifølge Dagbladets kilder deltok blant andre et mafiadømt overhode (35) for en brødregruppering i B-gjengen, en drapsdømt 36-åring fra samme miljø og den såkalte «Gudfaren» (44) i Young Guns som ble skutt på Aker Brygge i 2006.

- Ingen vold Aldri mer voldelige konfrontasjoner på tvers av gruppene, utnevning av nøkkelpersoner som seg imellom skal avverge gryende sammenstøt mellom de yngre gjengmedlemmene og åpning for forretningsmessig samarbeid.

Det skal være hovedinnholdet i den svært oppsiktsvekkende avtalen, som ble velsignet med en musmlimsk bønn på stedet, etter det Dagbladet får opplyst.

Bakteppet for møtet er et 2012 med noen av de alvorligste voldsepisodene i Oslos underverden på lang tid. Fredsavtalen omfatter også B-gjengvennene i miljøet kalt Furuset Bad Boys, der en sentral 28-åring ble forsøkt drept med flere skudd så seint som 18. mai i år.

PÅ MØTE: Sentral B-gjengmann (36)
PÅ MØTE: Sentral B-gjengmann (36) Vis mer

Ytterligere skyteepisoder i sommer og det ferske drapet på Ensjø involverer personer fra gjengmiljøene, men frontene er mer uklare enn noensinne.

Ideen om en fredsavtale skal ha modnet på de mest erfarne gjengskikkelsene det siste halvåret, parallellt med at noen av dem havnet i de samme «forretningene» med utlendinger. Flere av mennene har barn i barnehagealder og noen av dem har levd i konstant frykt for hevnangrep i årevis. Samtidig skal begge sider være enige om at skyteepisodene tiltrekker seg politiinnsats som går på bekostning av store, lukrative narkohandler.

Utstøtt av B-gjengen Etter det Dagbladet erfarer er en liten norskpakistansk gruppering klart og tydelig utstøtt fra overenskomsten.

Dette er restene av en fraksjon som ifølge politiet ble ledet av de tre brødrene som i 2006 byttet side fra A-gjengen for å samarbeide med B-gjengen. Den ene broren soner 21 års fengsel for bestillingsdrapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed i 2009.

PÅ MØTE: «Gudfaren» (44) i Young Guns.
PÅ MØTE: «Gudfaren» (44) i Young Guns. Vis mer

Fraksjonen skal den siste tida ha tatt «kontroll» over en gruppe yngre belastede ungdommer på Holmlia. Virksomheten har blitt stadig mindre akseptabel for B-gjengtoppene, som har gitt uttrykk for at de ikke lenger er fraksjonens beskyttere.

Ingen i oslopolitiet ville i går kommentere Dagbladets opplysninger om fredsmøtet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media