Gjengslagsmål etter rettssak

- Vi ruster for krig, sier et B-gjengmedlem til Dagbladet, etter at medlemmer av A- og B-gjengen barket sammen i og utenfor Oslo Tinghus i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at deler av A-gjengen står tiltalt for en rekke kriminelle forhold i Oslo byrett. I går møtte B-gjengen mannsterke fram - og politiet måtte gripe inn for å skille grupperingene.

Seks personer ble arrestert, siktet for brudd på politiloven. De skal ha nektet å etterkomme påbud fra politiet. De seks ble løslatt fra Politihuset i går kveld, etter å ha blitt ilagt ei bot på 4000 kroner hver.

Hater Young Guns

A-gjengen er rasende - og krever beskyttelse fra politiet.

- Skjerper ikke politiet seg på dette området, er det ikke sikkert alle de tiltalte kommer til tinghuset i dag, sier en kilde til Dagbladet.

Et tidligere sentralt medlem av B-gjengen sier til Dagbladet at han hater Young Guns.

- De styrer A-gjengen, hevder han.

Tirsdag ble denne ungdommen angivelig bundet på hender og føtter, og siden kneblet og lagt i en bod på Kjelsås i Oslo. A-gjengen ville ikke at han skulle vitne mot sentrale medlemmer i deres gjeng.

Det er ikke første gang 20-åringen blir kidnappet. I fjor ble han brakt til Ekeberg og fikk beskjed om at hvis ikke broren hans dukket opp, så ville han bli drept.

Unggutten sier han er livredd - og går alltid med skuddsikker vest.

Tar 70 prosent

Han er født i Pakistan og mener at A-gjengen har en gruppe ungdommer som de sjefer over. Disse ungguttene får dem til å gjøre forskjellige forbrytelser. De eldre medlemmene tar 70 prosent av «inntektene».

- A-gjengen er forbanna for at vi ikke lar oss styre på samme måten, sier han.

Et sentralt medlem av B-gjengen sier at de nå har gitt alle navn og informasjoner som de sitter inne med om A-gjengen, til politiet.

- Hvis ikke A-gjengen nå blir dømt for det de står tiltalt for, så ruster vi opp til krig, sier et sentralt medlem av B-gjengen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer, har begge sider kjøpt skytevåpen den siste tida.

I SAKSA: Seks personer ble arrestert etter at medlemmer av A- og B-gjengen støtte sammen i og utenfor Oslo Tinghus i går ettermiddag. Alle seks fikk 4000 kroner i bot, før de ble løslatt. Ingen har vedtatt. Nå krever medlemmer av A-gjengen på tiltalebenken bedre beskyttelse fra politiet i Tinghuset.