Gjengvoldtatt i taxi

Drosjen stoppet, døra ble åpnet og den 19 år gamle kvinnen dratt ut av bilen. Hun ble truet inn i baksetet på en hvit bil og deretter voldtatt av tre menn. Politiet i Oslo jakter nå på fire mørkhudede menn og en drosjesjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tror at den fornærmede kvinnens forklaring er korrekt. Hun har blitt utsatt for en gruppevoldtekt, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Den 19 år gamle Oslo-jenta hadde lørdag kveld og natt til søndag vært på et utested i Oslo sentrum. Ifølge hennes egen anmeldelse og forklaring til politiet gikk hun mot Stortorget og drosjeholdeplassen ved 3-tida natt til søndag.

- Om lag ti personer sto foran henne i køen. Da det var hennes tur kom en grå Mercedes personbil med drosjelys på taket og taksameter på dashbordet. Kvinnen ba om å bli kjørt til en adresse, sier vaktleder Gundersen.

Drosjebilen kjørte oppover Grensen, tok til høyre inn Grubbegata og deretter til venstre inn Apotekergata, før den grå Mercedesen stoppet på hjørnet av Akersgata/Apotekergata tvers over gata for VG-huset og mellom Høyesterett og Finansdepartementet.

Dratt ut

- Der sto tre menn og ventet. De åpnet døra på bilen og dro kvinnen ut. Hun ble tatt med cirka ti meter og presset inn i baksetet på en mindre hvit bil. I bilen satt det en mann. En av de tre mennene setter seg i passasjersetet mens de to andre sitter på hver side av kvinnen i baksetet, sier vaktleder Johan Gundersen.

Den 19 år gamle kvinnen får ansiktet presset med mot gulvet, slik at hun ikke ser hvor bilen kjører.

- Flere voldtekter blir fullbyrdet i baksetet på den hvite bilen, sier vaktleder Johan Gundersen.

Ifølge kvinnen stoppet bilen en gang, og sjåføren byttet plass med en av dem som satt bak og hadde voldtatt henne. Hun skal på ny ha blitt voldtatt

- Etter en snau halvtime stopper bilen, og hun blir kastet ut. Hun er da i krysset Kyrre Grepps gate/Nordkappgata på Torshov, sier Gundersen.

Kvinnen meldte umiddelbart ifra om kidnappingen og voldtektene.

- Hun fikk natt til søndag medisinsk behandling ved voldtektsmottaket på Oslo legevakt. Søndag kveld avga hun en nøyaktig forklaring om hva som hadde skjedd, sier vaktleder Johan Gundersen.

Han understreker overfor Dagbladet at politiet tror på kvinnens anmeldelse.

- Dagbladet kan sitere meg på at vi tror på den 19 år gamle kvinnens forklaring, sier Gundersen.

Politijakt

Politiet har sjekket overvåkingskameraer både på Stortorget og i krysset Akersgata/Apotekergata, ingen kameraer er stilt slik at de har fått med seg drosjekøen eller da kvinnen ble dratt ut av drosjen og bortført.

- Vi samarbeider nå med drosjesentralen i Oslo, for å finne ut om de kan ha opplysninger om drosjebilen kvinnen har forklart hun var passasjer i, sier vaktleder Johan Gundersen.

Politiet trodde i går kveld at voldtekten og kidnappingen var nøye planlagt.

- Politiet har opplysninger om liknende forhold i Oslo den seinere tid, men da har ikke drosjer vært nevnt, sier vaktleder Johan Gundersen.

Drosjesjåføren og de tre mennene som voldtok den 19 år gamle kvinnen flere ganger, snakket gebrokkent norsk. Mennene var mørke i huden og kvinnen mener de var av enten pakistansk eller iransk opprinnelse.

Mennene skal ifølge anmeldelsen ha snakket et fremmed språk seg imellom, mens de til den 19 år gamle kvinnen skal ha snakket gebrokkent norsk.

Drosjesjåføren skal ha vært mellom 30 til 40 år og hadde glatt svart hår.