Gjenkjent på bilde i Dagbladet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Etterlysningsbildet i Dagbladet av den savnede russerjenta Tatjana Ilyenko (16) fra Eiken asylmottak var sterkt medvirkende til at forsvinningsmysteriet så raskt ble løst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede lørdag dukket Tatjana opp i den danske byen Viborg. Med fullstendig hukommelsessvikt virret hun rundt i sentrum der hun til slutt ba en bussjåfør om hjelp. Han overlot henne til politiet som ikke klarte å finne ut hvem jenta var.

Hva som har skjedd med Tatjana og hvordan hun havnet i Danmark, er fortsatt et stort mysterium. 16-åringen vil bli tatt hånd om av norske helsemyndigheter når hun kommer tilbake til Norge.

I sjokk

Tatjana ble brakt til en kommunal institusjon i Viborg, der leger undersøkte henne. De konkluderte med at hun var fysisk uskadd, men hadde mistet hukommelsen, sannsynligvis som følge av et sjokk.

Dansk politi sto fullstendig fast i etterforskningen inntil onsdag, da politiets bilde av jenta ble offentliggjort i lokalavisa.

Da fikk politiet flere tips fra nordmenn som gjenkjente Tatjana fra etterlysningsbildet som samme dag ble gjengitt i Dagbladet.

- Vi klikket oss inn på Dagbladets internettsider, og fikk løst saken, sier kriminalinspektør Jens Chr. Christensen ved Viborg-politiet.

Den ukjente jenta hadde ingen identifikasjonspapirer på seg. Bare et lite bilde av lillesøster Anastasia (4). På etterlysningsbildet var Tatjana avbildet sammen med sin lillesøster. Dermed fikk politiet en dobbelt bekreftelse på jentas identitet.

Takknemlige

Tatjana hadde bare noen danske småmynter på seg. Hun bar også på ryggsekken hun tok med seg hjemmefra da hun forsvant.

Tatjanas foreldre er svært takknemlige for innsatsen fra alle som engasjerte seg for å finne henne. De har knapt hatt blund på øynene, og har vært svært engstelige for hennes skjebne siden hun forsvant.

I går var gleden enorm da Tatjana fikk snakke med foreldrene på telefonen.

- Tusen takk, alle sammen, sier Viatcheslav Ilyenko til Dagbladet.

<B>POLITIETS BILDE:</B> Dette bildet av Tatjana (16) ble tatt av dansk politi etter at jenta ble plukket opp i sentrum av Viborg lørdag.