GULLSMEDRAN: En 32 år gammel mann er pågrepet og siktet for væpnet ran mot gullsmedforretningen Bjørklund her i Gunerius-senteret i Storgata i Oslo 20. april i år. FOTO: NTB Scanpix
GULLSMEDRAN: En 32 år gammel mann er pågrepet og siktet for væpnet ran mot gullsmedforretningen Bjørklund her i Gunerius-senteret i Storgata i Oslo 20. april i år. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Gjenkjent på Karl Johan sju uker etter gullsmedran - pågrepet med skarpladd våpen

Umaskert under væpnet ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju uker etter at gullsmedforretningen Bjørklund i Gunerius-senteret ble utsatt for væpnet ran midt på dagen 20. april i år, gjenkjente en årvåken politipatrulje en 32 år gammel mann som har vært i søkelyset for ranet på gata i Oslo i går ettermiddag.

32-åringen bar skarpladd våpen, men pågripelsen i nedre del av Karl Johan skjedde udramatisk, ifølge politibetjent Ingunn Hellum i Oslo-politiets ransgruppe.

Mannen, norsk statsborger som tidligere er dømt for ran, blir fredag framstilt for varetektsfengsling, siktet for gullsmedranet og for ulovlig våpenbesittelse.

Politiet ønsker ikke å opplyse om det er overvåkningsbilder fra gullsmedforretningen som har koplet 32-åringen til ranet.

Men både ansatte i forretningen, og to vitner som forsøkte å stanse han rett utenfor og ble truet, har gitt signalementer.

Ikke maskert

- Siktede hadde ikke tildekket hodet under ranet, bortsett fra med solbriller. Raneren fikk med seg verdigjenstander, som ikke er kommet til rette og som vi ikke vil opplyse noen verdi på i nåværende fase av etterforskningen. Ingen andre er mistenkt eller siktet for ranet, sier Hellum til Dagbladet.

Det ble ikke løsnet skudd under ranet.

- Ansatte hos Bjørklund virker til å ha tatt ransopplevelsen greit sett i ettertid. De er orientert om pågripelsen, og er lettet over det, sier politibetjent Ingunn Hellum.

Vil forklare seg

Hun opplyser at det har vært en omfattende etterforskning, og at andre kolleger var i ferd med å rykke ut for finne han da patruljen på Karl Johan gjorde sin observasjon.

Advokat Annette Barlinn i Advokatfirmaet Staff er 32-åringens forsvarer.

- Jeg har snakket med han etter pågripelsen, og han vil forklare seg for politiet. Jeg vil ikke si mer nå om hva vi snakket om før fengslingsmøtet, sier forsvareren til Dagbladet.