Gjennom denne nesten 300 meter lange tunnelen smugles narkotika til USA

Trodde de hadde gjort storfunn, men den virkelige avsløringen ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av Arizonas største narkotikatunneler noen sinne er funnet i grensebyen Naco, og to personer er pågrepet.  

Det lokale politiet hadde nettopp avslørt en lastebil full av narkotika. De var relativt fornøyde med å ha beslaglagt to tonn marijuna - til en verdi av tre millioner dollar, omlag 26 millioner norske kroner.

Men da de begynte å granske hvor lastebilen hadde kommet fra, kom den virkelige overraskelsen, under et hus i grensebyen Naco i Arizona i USA.

Under gulvet fant politiet den lengste tunnelen noen gang funnet i Tucson-området, helt syd i Arizona i USA. Bare noen minutter unna, er grensa til Mexico. 

- Sofistikert - Med dette funnet har vi igjen vist de meksikanske narkotikakartellene at å gå under jorda ikke er noen måte å flykte fra politiet på, sier Matthew Allen i etterforskningsenheten i Arizona. 

Nede i den den 275 meter lange tunnelen, er murvegger som holdes oppe av svære bjelker. Ved inngangen er tunnelen stor nok til å få plass til en voksen person i sin fulle høyde. 

Tunnelen kalles «sofistikert» av politiet, men det nevnes at de omtrent ikke kan sammenliknes med de mange tunnelene som er funnet i San Diego i California, sju timer vestover. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.