Gjennom denne nesten 300 meter lange tunnelen smugles narkotika til USA

Trodde de hadde gjort storfunn, men den virkelige avsløringen ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av Arizonas største narkotikatunneler noen sinne er funnet i grensebyen Naco, og to personer er pågrepet.  

Det lokale politiet hadde nettopp avslørt en lastebil full av narkotika. De var relativt fornøyde med å ha beslaglagt to tonn marijuna - til en verdi av tre millioner dollar, omlag 26 millioner norske kroner.

Men da de begynte å granske hvor lastebilen hadde kommet fra, kom den virkelige overraskelsen, under et hus i grensebyen Naco i Arizona i USA.


Under gulvet fant politiet den lengste tunnelen noen gang funnet i Tucson-området, helt syd i Arizona i USA. Bare noen minutter unna, er grensa til Mexico. 

- Sofistikert - Med dette funnet har vi igjen vist de meksikanske narkotikakartellene at å gå under jorda ikke er noen måte å flykte fra politiet på, sier Matthew Allen i etterforskningsenheten i Arizona. 

Nede i den den 275 meter lange tunnelen, er murvegger som holdes oppe av svære bjelker. Ved inngangen er tunnelen stor nok til å få plass til en voksen person i sin fulle høyde. 

Tunnelen kalles «sofistikert» av politiet, men det nevnes at de omtrent ikke kan sammenliknes med de mange tunnelene som er funnet i San Diego i California, sju timer vestover. 


Ifølge Yahoo News ble den første slike tunnelen oppdaget av grensepolitiet for 25 år siden, i 1990. Siden er 168 tunneler oppdaget. Siden 2006 har 80 tunneler blitt funnet og ødelagt, skriver de.

Leter i Mexico «Visste du at tunnelen vi oppdaget i Naco på mandag, er 905 feet (275 m, red. journ.) lang, og den lengste noen gang oppdaget i grensekontrolørenes Tuscon-sektor?», skriver Arizona-politiet på Twitter.

Lastebilsjåføren og en mann politiet fant på innsiden av huset der inngangen til tunnelen er, er pågrepet - og det er ikke utenkelig at avsløringen kan føre til en rekke pågripelser.

Meksikanske myndigheter jobber for å finne ut hvor tunnelen ender i Mexico. 


LES OGSÅ: Politiet fant mystisk tunnel, men fatter ikke hva den er brukt til.

<strong>GRENSEBY:</strong> Naco ligger aller lengst syd i Arizona i USA, og skilles fra Mexico med en svær vegg som kontrolleres av myndighetene. Under jorda har narkosmuglere drevet. Nå er de avslørt. Foto: Ross D. Franklin / NTB Scanpix
GRENSEBY: Naco ligger aller lengst syd i Arizona i USA, og skilles fra Mexico med en svær vegg som kontrolleres av myndighetene. Under jorda har narkosmuglere drevet. Nå er de avslørt. Foto: Ross D. Franklin / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer