Gjennombrudd for Alzheimer-vaksine

Kanadiske forskere er klare til å prøve ut en Alzheimer-vaksine på mennesker. De kliniske testene kan begynne i løpet av neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskerne mener de har funnet nøkkelen til å hindre symptomene på Alzheimers sykdom. Den er forårsaket av biokjemiske stoffer som samler seg opp i hjernen. Disse ansamlingene skader nerveceller, og man antar at dette forårsaker Alzheimers sykdom, skriver BBC Online.

Forskerne ved Toronto universitetet har funnet fram til en vaksine som ødelegger de skadelige ansamlingene i hjernen. Forsøk på mus viste at vaksinen både ordner opp i de skadelige forholdene i hjernen og hindre nye ansamlinger, resultatene er offentliggjort i magasinet Nature.

Det britiske Alzheimer-forbundet er svært positive til vaksine-planene.

- Dette er veldig spennende forskning. Hvis resultatene kan overføres til mennesker betyr det en stor mulighet for å behandle og til og med hindre demens, heter det i en uttalelse fra Alzheimer's Society.

Vaksinen er klar til å prøves på mennesker, og forskerne regner med å starte i løpet av det kommende året. Men det kan ta flere år før en eventuell vaksine er i salg.