Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjennombrudd i 37 år gammel drapssak: Har endelig identifisert offeret

21 år gamle Marcia King ble identifisert ved hjelp av «revolusjonerende og banebrytende arbeid».

IDENTIFISERT: For snart 37 år siden ble en ung kvinne funnet drept i Ohio. Først denne uka ble hun identifisert som 21 år gamle Marcia King. Foto: Miami County Sherrif's Office
IDENTIFISERT: For snart 37 år siden ble en ung kvinne funnet drept i Ohio. Først denne uka ble hun identifisert som 21 år gamle Marcia King. Foto: Miami County Sherrif's Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24. april 1981 ble en ung kvinne funnet død nær byen Troy i Miami County i Ohio i USA. Obduksjonen avslørte at hun hadde blitt kvalt og utsatt for stump vold.

Det ble anslått at kvinnen hadde vært død i bare noen timer da hun be funnet.

Da hun ble funnet hadde hun på seg en ganske karakteristisk hjorteskinnsjakke, noe som gjorde at hun ble kjent som «Buckskin Girl».

- Politiet glemmer aldri

Politiet la fingeravtrykkene hennes inn i sin database, men de lyktes ikke i å identifisere den unge kvinnen, og både drapssaken, og hvem drapsofferet var, forble et mysterium.

- Denne saken har vært knyttet til en etterforsker som en aktiv etterforskning siden offeret ble funnet. Offeret har forblitt uidentifisert i nesten 37 år, på tross av gjentatte forsøk, sier den lokale politisjefen, Dave Duchak, ifølge ABC News.

Han innkalte denne uka til en pressekonferanse for å fortelle at de etter nesten 37 år endelig sto foran et gjennombrudd i saken. De hadde lyktes i å identifisere den døde kvinnen, som var 21 år gamle Marcia King fra Arkansas.

- Politiet glemmer aldri. Vi har gått en lang vei for å komme hit vi er i dag, sier Duchak, ifølge Troy Daily News.

Ved hjelp av moderne DNA-analyser, et dataanimert bilde av den unge kvinnens ansikt og pollenstudier av hennes klær, klarte de å samle sammen nok ledetråder om King og hvor hun reiste det siste året av sitt liv.

- Banebrytende arbeid

Helt sentralt i arbeidet med å få identifisert King var den ideelle organisasjonen DNA Doe Project, som bruker genetisk slektsforskning for å identifisere ukjente personer.

- Dette er ikke den vanlige saken der DNA identifiserer en uidentifisert person. Dette er virkelig revolusjonerende og banebrytende arbeid, sier rettsantropolog Elizabeth Murray, til CBS News.

DNA Doe Project begynte arbeidet med å identifisere den unge kvinnen i fjor, etter et møte med Murray.

Ved hjelp av en DNA-profil som hadde blitt produsert av et privat laboratorium, klarte DNA Doe Project å identifisere en slektning av offeret i en offentlig slektsforskningsdatabase.

Slektningen ga så DNA til krimlaben i Miami Valley, som bekreftet at de var i slekt.

Dermed kunne politiet ta kontakt med Kings mor, som etter 37 år endelig fikk svar på hva som hadde skjedd med datteren.

Ifølge politiet bor mora fremdeles på den samme adressen som hun bodde på da datteren forsvant, og hun har fremdeles det samme telefonnummeret. Alt i håp om at datteren skulle komme hjem igjen.

- De håpet at Marcia skulle komme hjem, men de vet nå at det ikke kommer til å skje, sier Steve Lord ved Miami Countys Sheriffs Office.

Leter etter gjerningsperson

Men identifiseringen av drapsofferet gir ikke politiet svar på hvem som sto bak drapet.

«Identifiseringen av offeret er ekstremt viktig for å komme nærmere personen eller personene som er ansvarlig for dette lovbruddet», skriver politiet på Facebook.

Politiet har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere, da de peker på at det dreier seg om en pågående drapsetterforskning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!