Gjennombrudd i fredsforhandlingene i Colombia

Mellom landets regjering og FARC-geriljaen.

På rett vei: Ifølge Dagbladets kilder har den colombianske regjeringen og FARC kommet til enighet om et viktig punkt av fredsforhandlingene, som ledes av Humberto de la Calle. Gjennombruddet skal angivelig bli kunngjort i løpet av kvelden, norsk tid. Foto: Scanpix / AFP / Adalberto Roque
På rett vei: Ifølge Dagbladets kilder har den colombianske regjeringen og FARC kommet til enighet om et viktig punkt av fredsforhandlingene, som ledes av Humberto de la Calle. Gjennombruddet skal angivelig bli kunngjort i løpet av kvelden, norsk tid. Foto: Scanpix / AFP / Adalberto Roque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MÁLAGA (Dagbladet): På det helt grunnleggende punktet om jordreform har det kommet et gjennombrudd i fredsforhandlingene i Colombia mellom landets regjering og FARC-geriljaen.

Under fredsforhandlingene i Colombia, som foregår i den kubanske hovedstaden Havanna og hvor Norge spiller rollen som tilrettelegger sammen med Cuba, har det i dag kommet et kanskje avgjørende gjennombrudd, opplyser pålitelige diplomatiske kilder til Dagbladet. Ifølge kildene vil dette bli kunngjort i kveld, europeisk tid.

Gjennombruddet gjelder et forlik om en jordreform. Nettopp spørsmålet om jord var opprinnelsen til borgerkrigen i Colombia, som har vart et halvt århundre, og det som fikk Colombias Revolusjonære Væpnede Styrker (FARC) til å ta opp våpnene.

Det dreier seg om å tildele landbruksjord til landets fattige bønder. Mye av jorda, og naturligvis den mest verdifulle, er i hendene på en liten klasse av store godseiere, som lovlig sett vanskelig kan bevise sin eiendomsrett.

Med et forlik om en jordreform kan det aller vanskeligste punktet i fredsforhandlingene være unnagjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer