Gjennombrudd i jakten på Elizabeth?

Politiet i Utah tror 14 år gamle Elizabeth Smart ble kidnappet i sitt eget soverom i Salt Lake City. Nå jakter politet på den voldstiltalte omstreiferen Bret Michael Edmunds (26), som er sett i nabolaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elizabeth forsvant fra sitt hjem i en rik forstad til Salt Lake City 5. juni. Ifølge familien skal hun ha blitt bortført av en ukjent væpnet mann en time etter midnatt. Lillesøster Mary Katherine på ni var øyenvitne til kidnappingen, og ble ifølge vitneforklaringene truet til ikke å varsle familien før timer var gått.

Nå ønsker politiet å snakke med omstreiferen Bret Michael Edmunds. Han er allerede ettersøkt, tiltalt for bedrageri og vold mot offentlig tjnestemann.

- Vi mener han kan være farlig, sier Fred Louis i Salt Lake-politiet til CNN.

Edmunds er ikke mistenkt i saken, men etterlyses kun som vitne.

Sett i nabolaget

Den voldstiltalte omstreiferen skal ha blitt sett kjørende i Elizabeths nabolag i en grønn 1997 Saturn dagen før forsvinningen. Vitnet, en melkemann ved navn Charlie Miller, fikk med seg deler av registreringsnummeret på bilen.

- Han kjørte sakte gjennom nabolaget, som om han så etter ett eller annet. Dette var en person som ikke passet inn i nabolaget på denne tiden av dagen, sier Miller til CNN.

Ungjentas kidnapper er av politiet beskrevet som en hvit mann ca. 173 centimeter høy. Edmunds er 188 cm. høy, og veier 107 kilo. Politiet antar at han bor i sin bil, og er abeidsledig.

Faren tok løgndetektor

Siden forsvinningen i forrige uke har politiet brukt store ressurser på saken, som vekker stor oppsikt i USA. 1200 frivilige har lett i ørkenområder og fjellkløfter uten å finne spor. Politet har nå 6000 tips, 600 av de ses på som interessante. Flere hundre personer er avhørt.

- Det er mulig at vi allerede har snakket med den mistenkte som er ansvarlig for denne gjerningen, sier Salt Lakes politisjef Rick Dinse.

Elizabeths far Ed Smart har gått ut i media og sagt at han har gjennomgått en løgndetektortest hos FBI. Politiet vil ikke si noe om resultatet av testen, men sier det er standard prosedyre å sjekke familien tidlige.

- Dette hjelper oss i eliminasjonsprosessen, sier en talsmann for politiet til CNN.

Neppe rømt

Politiet opplyser at de har utelukket muligheten for at tenåringen arrangerte sin egen bortføring og i virkeligheten har rømt.

Mary Katherine er også avhørt igjen, og politiet sier at de stoler på niåringens framstilling. Niåringen har fortalt at en ukjent pistolmann kom inn på soverommet hun delte med storesøsteren og tvang Elizabeth med seg. Kidnapperen truet med å skade sitt offer hvis Mary Katherine sa noe til foreldrene. Derfor tok det angivelig to timer før hun vekket mor og far.

- Hennes historie henger sammen, og vi lærte ting om den mistenkte som vi ikke visste fra før, sier politisjefen om det siste avhøret av niåringen.

Samtidig antyder Dinse at Mary Katherine kan ha kjent kidnapperen, og sjekker nå personer i nabolaget og lokalmiljøet.

- Optimister

Politisjefen er optimist, og sier han ikke vil gi seg før de har kidnapperen.

- Jeg kan ikke sette noen tidsfrist på dette. Det kan skje snart. Men det kan også ta en tid, sier han til CNN's American Morning.

Følg saken:

Elizabethsmart.com

CNN

ETTERSØKT: Omstreiferen Bret Michael Edmunds er ettersøkt for bedrageri og vold mot offentlig tjenestemann. Nå er han ettersøkt som vitne i bortføringen av Elizabeth Smart (14).
BORTFØRT: Politiet tror ikke Elizabeth Smart (14) har rømt. Lillesøsteren på ni sier hun så bortføringen, som skjedde på Elizabeths soverom en time etter midnatt 5. juni.