Gjennombrudd i jakten på Elizabeth?

Politiet i Utah tror 14 år gamle Elizabeth Smart ble kidnappet i sitt eget soverom i Salt Lake City. Nå jakter politet på den voldstiltalte omstreiferen Bret Michael Edmunds (26), som er sett i nabolaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elizabeth forsvant fra sitt hjem i en rik forstad til Salt Lake City 5. juni. Ifølge familien skal hun ha blitt bortført av en ukjent væpnet mann en time etter midnatt. Lillesøster Mary Katherine på ni var øyenvitne til kidnappingen, og ble ifølge vitneforklaringene truet til ikke å varsle familien før timer var gått.

Nå ønsker politiet å snakke med omstreiferen Bret Michael Edmunds. Han er allerede ettersøkt, tiltalt for bedrageri og vold mot offentlig tjnestemann.

- Vi mener han kan være farlig, sier Fred Louis i Salt Lake-politiet til CNN.

Edmunds er ikke mistenkt i saken, men etterlyses kun som vitne.

Sett i nabolaget

Den voldstiltalte omstreiferen skal ha blitt sett kjørende i Elizabeths nabolag i en grønn 1997 Saturn dagen før forsvinningen. Vitnet, en melkemann ved navn Charlie Miller, fikk med seg deler av registreringsnummeret på bilen.

- Han kjørte sakte gjennom nabolaget, som om han så etter ett eller annet. Dette var en person som ikke passet inn i nabolaget på denne tiden av dagen, sier Miller til CNN.

Ungjentas kidnapper er av politiet beskrevet som en hvit mann ca. 173 centimeter høy. Edmunds er 188 cm. høy, og veier 107 kilo. Politiet antar at han bor i sin bil, og er abeidsledig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer