Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjennombrudd i mystisk drapssak etter 10 år

Amerikansk politi har arrestert en amerikaner i Thailand for drapet på barnemodellen JonBenet Ramsey (6).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere læreren John Mark Karr (41) er arrestert i Bangkok for drapet på den seks år gamle barnemodellen JonBenet Ramsey for snart ti år siden..

Gjennombruddet kommer etter et tiår der mistanken har hengt over den unge pikens foreldre. En periode var hennes ni år gamle bror hovedmistenkt for drapet. JonBenets mor fikk aldri oppleve at datterens mulige drapsmann ble arrestert, ettersom hun døde av kreft i juni i år, melder nyhetsbyrået AP.

John Mark Karr har erkjent straffskyld for deler av forbrytelsen mot JonBenet.

- Jeg var hos JonBenet da hun døde, sa Karr til reportere i Thailand etter at han ble anholdt i går. - Det var en ulykke.

Politiet sporet opp John Mark Karr (41) på nettet og fant grunn til å mistenke han for drapet i Boulder, Colorado som rystet USA for ti år siden. JonBenet ble funnet slått og kvalt i hjel i familiens kjeller 2. juledag 1996.

Saken har vært karakterisert som en av de mest sensasjonelle uløste drapssakene i USA.

Hjalp politiet

Advokaten sier at familien fikk vite om den mistenkte en måned før morens død, men det er først nå at politiet har greid å spore ham opp.

KVALT: Seks år gamle JonBenet ble funnet drept 2. juledag. Foto: SCANPIX
KVALT: Seks år gamle JonBenet ble funnet drept 2. juledag. Foto: SCANPIX Vis mer

Karr jobbet som lærer i Conyers, Georgia og var en bekjent av familien. Familiens advokat sier at Patsy og John Ramsey hjalp politiet i drapsetterforskningen. De mistenkte Karr og ga politiet informasjon om ham før politiet hadde erklært han som mistenkt.

Sex-anklager

Mens han var i Bangkok kommuniserte han jevnlig med en person i Boulder som fulgte saken. Politiet sporet opp Karr på nettet, og fant ham etter flere måneder med intensivt arbeid.

Amerikanske myndigheter sier at Karr var pågrepet i Bangkok på grunn av sex-anklager som ikke er relatert til denne saken. Thailandsk politi kunne ikke bekrefte dette overfor AP.

image: Gjennombrudd i mystisk drapssak etter 10 år
LÆRER: Den drapsmistenkte er en tidligere lærer.
DREPT: JonBenet Ramsey
SIKTET: Karr blir ført til politiets pressekopnferanse i Bangkok torsdag formiddag. Han innrømmet at han var sammen med seksåringen i kjelleren da hun døde.