Gjennombrudd i robotteknologi kan få lamme til å gå

Ved å etterligne dyreriket håper forskere på kvantesprang i hvordan roboter beveger seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Allerede i dag finnes det roboter som kan gå og løpe, men to utfordringer gjør at de ikke er til mye hjelp for mennesker. For det første bruker de løpende robotene veldig mye energi sammenlignet med det dyr og mennesker bruker på samme strekning og for det andre går de på trynet selv av en liten dump i veien.

Forskere ved Oregon State University (OSU) i USA mener de nå har funnet ut hvordan de skal få roboter til å etterligne oss mennesker i måten vi går og beveger oss på.

Et skritt tilbake - Forskere har lenge jobbet med å få roboter til å bevege seg mer naturlig («locomotion») ved å tenke tradisjonelt. Det vi har gjort er å ta et skritt tilbake og analysere de mer fundamentale dynamikkene i det mekaniske systemet. Hva slags handlinger er mulig å utføre for en robot? En stein kan ikke fly, uansett hva slags software du putter inn i den, sier Jonathan Hurst, underprofessor i robotdesign ved USO til Science Daily.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer