– Gjennombruddet er en telefon unna

Madeleines foreldre øyner et håp. Vitner mener mistenkt lyver i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kate og Gerry McCann, savnede Madeleines McCanns foreldre, er nå sikre på at alt som er mulig gjøres for å finne datteren deres.

Madeleine har vært savnet siden 3. mai i år. Nå har de vært i et nytt møte med portugisisk politi for å diskutere etterforskningen. Og foreldrene er fornøyde med politiets arbeid.

– Kate og jeg er trygge på at hver gate blir undersøkt, sa Gerry McCann etter møtet, ifølge Sky News.

Sky News melder at foreldrene er sikre på at den ene viktige brikken som vil lede dem til Madeleine bare er en telefonsamtale unna.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt McCann-foreldrene etter at Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Warner Ocean Summer Club nær det populære feriestedet Praia da Luz.

Selv om den savnede jenta er ettersøkt i hele Portugal og saken har fått svært stor mediaoppmerksomhet, er hun fortsatt savnet.

I forrige uke kom det fram at venner av McCann-familien mener en av personene som har vært mistenkt i saken lyver.

I avhør med politiet er mannen blitt konfrontert med at han er sett mens han kikket inn i familiens leilighet den samme kvelden som Madeleine angivelig ble bortført, ifølge Sky News.

FAMILIEN: Gerry og Kate McCann, Madeleine McCanns foreldre, er sikre på at alt som er mulig gjøres for å finne den savnede datteren deres. Her er de fotografert sammen med Madeleins søsken, tvillingene Sean og Amelie. Foto: GUSTAVO BOM/AP/Scanpix
FAMILIEN: Gerry og Kate McCann, Madeleine McCanns foreldre, er sikre på at alt som er mulig gjøres for å finne den savnede datteren deres. Her er de fotografert sammen med Madeleins søsken, tvillingene Sean og Amelie. Foto: GUSTAVO BOM/AP/Scanpix Vis mer

Mannen insisterer på at han var hjemme hos sin mor hele kvelden og at han ikke hørte om forsvinningen før dagen etter. Moren hans har støttet forklaringen.

Det har ikke vitnene, som er venner av McCann-familien.

– Jeg vet du var der. Jeg kan kjenne deg igjen over alt, skal et av vitnene ha ropt til mannen.

Tre ulike vitner skal ha referert til mannens karakteristiske høyre øye.

Mannen som bor 100 meter fra McCann-familiens ferieleilighet er blitt avhørt flere ganger av politiet.

De siste ukene har McCann-foreldrene selv blitt utsatt for kritikk. Da Gerry McCann var i USA ble han grillet av amerikanske journalister, som blant annet lurte på hvorfor de ikke hadde barnevakt. Til det svarte faren:

– Det var nesten som om vi spiste middagen i vår egen hage. Barna lå og sov og vi sjekket dem med jevne mellomrom. Vi trodde ikke vi trengte noen barnevakt. 

I Portugal har en svertekampanje forsøkt å få Madeleine McCanns foreldre tiltalt for vanskjøtsel. Foreldrene slo tilbake og kalte kritikken smertefull.

FORTSATT SAVNET: Madeleine McCann.