Gjennomførte rekonstruksjon med sentrale vitner

Sentrale vitner etter mordet på Einar Opsahl (35) var onsdag kveld tilbake på åstedet for rekonstruksjon.

REKONSTRUKSJON: To sentrale vitner var på Bislett i kveld for å gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsesforløpet den kvelden Einar Opsahl ble skutt og drept. Foto: Uffe Frandsen
REKONSTRUKSJON: To sentrale vitner var på Bislett i kveld for å gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsesforløpet den kvelden Einar Opsahl ble skutt og drept. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld ble den første rekonstruksjonen av hendelsesforløpet som tok sted da Einar Opsahl ble skutt og drept på Bislett 18. juni i år, gjennomført. To sentrale vitner i saken var på stedet, i regi av politiet, for å gjenskape og dokumentere hva som skjedde den kvelden Opsahl ble skutt.

- Disse to vitnene har gjort viktige observasjoner for saken, så det er klart at de har sett noe som er viktig å dokumentere på denne måten, sier politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Grundig gjennomgang
Politisperringer ble satt opp rundt klokka 21.00 onsdag kveld, og rekonstruksjonen startet 21.45. Arbeidet skal pågå til jobben er ferdig, sier Gulnes.

- I kveld er det bare disse vitnene vi jobber med. Vi må gjøre dette grundig, og vi holder på til vi er ferdige. Det er jo avhengig av hvor mye vitnene har å fortelle.

Flere etterforskere, tillegg til politiadvokaten selv, var på stedet under rekonstruksjonen.

Det var to biler som kom inn i selve situasjonen drapsnatta, og politiet hadde plassert to biler i tilsvarende posisjoner under rekonstruksjonen. Ved bilene viste vitnene for etterforskerne, og politiets fotograf, sin versjon av hendelsesforløpet.

- Det er viktig å få ting til å se likt ut. Vi skal blant annet få på plass biler slik som de skal ha stått den kvelden dette skjedde, sier Gulnes.

Siktede ikke på stedet
Hun kunne fortelle at siktede i saken, Noppadol Wanthapirom (29), ikke var på stedet i går for rekonstruksjonen.

- I kveld er det bare disse to vitnene som er på stedet. Jeg kan fortelle at de hadde vært her i forbindelse med jobb kvelden skuddene falt, sier Gulnes.

Siktede nekter enhver befatning med situasjonen da skuddene falt. Noe som kan være grunnen til at han ikke var med på rekonstruksjonen.

Sprikende beviser
Det er tidligere blitt meldt at retten konkluderer bevissituasjonen i saken som «meget sammensatt».

- Bevisene trekker ikke entydig i retning av at siktede er gjerningspersonen, skrev dommerfullmektig Camilla Rydgren Meland i kjennelsen for halvannen uke siden.

Signalementet av gjerningsmannen, som har blitt gitt av Opsahls to kamerater som var på stedet, stemmer ikke overens med siktedes utseende.

- Bevisene er sprikende. Vi mener det ikke er noen bevis i saken for at min klient er skytteren, sier Morten Engesbak, siktedes forsvarer, til Dagbladet.

BISLETT-DRAPET:

18. juni ble Einar Opsahl (35) skutt og drept ved en taxiholdeplass på Bislett i Oslo. Politiet mener han ble et tilfeldig offer.

21. juni ble Noppadol Wanthaphirom (29) pågrepet og siktet i en sak med ti kilo hasj og en revolver.

6. juli ble han siktet for forsettlig drap på Opsahl. 29-åringen nekter straffskyld.

• Politiet mener at en venn (27) fra thaimiljøet, en serber (31) og en mann (27) med nordafrikansk bakgrunn også var på åstedet drapsnatta, trolig i bilene som knyttes til siktede. Det førstnevnte vitnet er siktet for falsk forklaring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer