Cyanid-saken:

Gjennomgår videoovervåkning

Varebilen som politiet etterlyste lørdag er fremdeles ikke funnet.

STJÅLET: Denne varebilen ble onsdag kveld stjålet fra Lørenskog stasjon. Søndag er den fortsatt ikke funnet. Foto: Privat
STJÅLET: Denne varebilen ble onsdag kveld stjålet fra Lørenskog stasjon. Søndag er den fortsatt ikke funnet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har du tips i saken? Ring 2400 0000 eller send e-post til 2400@db.no.

Varebilen med cyanid som politiet i Øst etterlyser er fortsatt ikke funnet. Det opplyser politiadvokat Berit Brekke Risbakken til Dagbladet søndag ettermiddag.

Politiet kunne tidligere i dag fortelle at de har innhentet videoovervåkning, men politiadvokaten kan ikke si noe mer om innholdet på videoen.

- Vi jobber fortsatt gjennomgå videobilder og avhør, sier hun og fortsetter:

- Det er foreløpig ingen tips som har løst saken.

Politiet opplyste også tidligere i dag at de sjekket ut en interessant adresse på Romerike, men at stedet raskt ble sjekket ut av saken.

Utenom det kan ikke Risbakken gå nærmere inn på hva slags tips politiet har fått.

- Cyaniden sto ulåst

Varebilen politiet jakter er en Mercedes Sprinter 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. De ber folk varsle politiets nødnummer 112 umiddelbart om de observerer bilen. De har også opprettet en egen tipstelefon i saken: 64 81 95 99.

Inne i bilen lå en liten beholder med det svært giftige stoffet cyanid.

Dagbladet var i går i kontakt med eieren av bilen som kunne fortelle at beholderen ikke var sikret med en separat lås, og at den rutinemessig var pakket inn og plassert på en plastpall.

- Vanligvis er lasten lukket og ordentlig pakket. Jeg har ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn et vanlig biltyveri, sa bileieren i går.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Hold avstand!

Politiet ble varslet om at bilen var borte av bileieren ved 21.30-tiden onsdag. Bilen har blitt borte mellom klokka 19.30 og 21.30.

- Publikum må ikke nærme seg bilen og holde god avstand. Det er fortsatt oppfordringen, forteller Risbakken søndag.

Politiet har tidligere sagt at etterforskningen så langt ikke har frembrakt holdepunkter for at hendelsen handler om noe annet enn et bilbrukstyveri, men de utelukker heller ikke andre årsaker.

- Vi holder fortsatt begge muligheter åpne, men saken etterforskes som et grovt tyveri.

- Ikke noe som tilsier terrorplanlegging

Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, bekreftet overfor Dagbladet i går at trusselbildet ikke er justert som følge av saken.

- Det er ikke noe kunnskap vi sitter på som tilsier at dette tyveriet kan knyttes til terrorplanlegging, sa han.

Dagbladet vær i går i kontakt med avdelingsleder ved Oslo universitetssykehus, Finn E.S. Levy.

Han viste til artikkelen han har skrevet i Store medisinske leksikon hvor cyanider og blåsyre beskrives som «uhyre farlig».

«Cyanider og blåsyre er uhyre farlige gifter fordi de virker så raskt: Bevisstløshet kan inntre i løpet av sekunder. De virker ved å beslaglegge et av cellens åndedrettsenzymer, slik at organismen ikke kan utnytte oksygen fra blodet. Dødsårsaken er en slags indre kvelning», står det i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer