Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjennomhullede lik

Uday døde antakeligvis av et slag mot hodet, mens Qusay hadde to skuddsår ved høyre øre. Dette drepte Saddams sønner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalistene i fikk i dag se likene av Uday og Qusay med egne øyne. Ifølge BBC ble journalistene tatt med inn i et likhus i Bagdad.

Likene ferdigstelt

Likene var gjort klare for begravelse. Ansiktene til de to var stelt og forsøkt rekonstruert, og ser nå ut som de gjorde før de døde.

Militærpersonell og patologer viste reporterne likene og fortalte at de to var drept med mer enn 20 kulehull hver, skriver AP.

Ifølge CNN får reporterne lov til å filme de skadde kroppene i dag. Vi kan dermed vente flere bilder av likene i mediene framover.

Døde av slag mot hodet

Obduksjonsrapportene er nå klare. Amerikanske myndigheter opplyser at de har sendt vevsprøver fra begge likene inn til et militærlaboratorium i Washington. Prøvene er tatt fra skjelett og muskler og skal DNA-testes.

Begge brødrene hadde ifølge journalistene mange brennmerker, skader og skrubbsår.

Uday skal ha dødd av slag mot hodet. Qusay hadde to skuddsår i hodet, i og rett bak høyre øre. Legene la til at de ikke trodde skadene var selvpåført.

Likene skal oppbevares i kjølerommet på Bagdad internasjonale flyplass helt til medlemmer av familie henvender seg dit og krever brødrene utlevert.

Behandlet med respekt

Den amerikanske administrasjonen i Irak diskuterer fortsatt begravelsen med det irakiske styret i landet. Det dreier seg om hvordan de skal ta vare på likene. Etter muslimsk skikk skal de døde begraves så fort som mulig, helst før sola går ned den dagen de dør.

Det medisinske personalet sier at de har behandlet likene med den samme respekt som de ville ha behandlet andre lik.

Kirurger har fjernet metallbolten som ble satt inni Udays bein etter at han ble skadet i et attentatforsøk i 1996. Denne bolten fikk reporterne se i dag.

Det ble lagt til at serie- og modellnummeret på den 20 centimeter lange bolten stemmer med data ameriakanerne hadde om den fra før.

Obduksjonen viste at begge brødrene var ved god helse. De venter fortsatt på toksilogiske rapporter som skal fortelle om noen av brødrene brukte medisiner.

En endelig rapport om de to omkomne forventes om 4 til 6 uker.

<B>DAGENS AVISER:</B> I går og i dag kom bildene av de døde likene ut til offentligheten.
FIKK SE LIKENE SELV:</B> For ytterligere å overbevise opinionen viste i dag amerikanerne fram likene av Uday og Qusay til en rekke journalister.
<B>BEHANDLET LIKENE MED RESPEKT:</B> Medisinsk personale har klargjort likene for begravelse og forsøkt å stelle de slik at de ser mest mulig gjenkjennelige ut.