Gjennomsøker boligen til Maddie-mistenkt

Fireåringen har vært forsvunnet i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Portugisisk politi er i ferd med å gjennomsøke leiligheten til den eneste mistenkte i Madeleine-saken.

Denne leiligheten ble grundig undersøkt tidlig i etterforskningen, ikke lenge etter at fire år gamle Madeleine McCann ble bortført mens hun sov i familiens ferieleilighet i Praia da Luz på Algarvekysten.

Hogger trær og kratt

To britiske politifolk befinner seg på stedet sammen med åtte lokale tjenestemenn. Sammen hogger de trær og kratt på den mistenkte britens eiendom, skriver Sky News.

Ifølge TV-kanalen vil de holde på med dette i minst fire dager.

Tidlig mistenkt

Mannen har vært i politiets søkelys lenge og han ble tidlig avhørt og utpekt som mistenkt. Briten, som har blitt avhørt to ganger hittil, har hele tiden hevdet at han er uskyldig. 33-åringen ble raskt kjent med pressefolkene som strømmet til den portugisiske feriebyen og fungerte som en slags hjelper og tolk.

Bor med mor

BORTFØRT MENS HUN SOV: I går var det tre måneder siden fire år gamle Madeleine McCann ble bortført mens hun sov. Foto: AP/Scanpix
BORTFØRT MENS HUN SOV: I går var det tre måneder siden fire år gamle Madeleine McCann ble bortført mens hun sov. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han bor i Praia da Luz sammen med moren sin, like ved hotellkomplekset hvor familien McCann bodde.

Den mistenkte sier at han var hjemme med moren sin om kvelden torsdag 3. mai da Madeleine ble bortført. Moren bekrefter alibiet hans.

Så Madeleine i Belgia

Gjennomsøkingen av huset skjer like etter at en kvinne mener hun så Madeleine på en fortausrestaurant i den belgiske byen Tongeren. Hun var sammen med et par, og alle tre oppførte seg merkelig, ifølge vitner.

Politiet fant en flaske i restauranten som den lille jenta drakk av, og denne er sendt til DNA-undersøkelser.
Fantomtegningen av mannen er publisert og sendt Europa rundt.

Borte i tre måneder

I går var det på dagen tre måneder siden den lille jenta ble bortført. Hun sov i samme rom som tvillingsøsknene Sean og Amelie. Foreldrene Kate og Gerry McCann satt på en tapasrestaurant like ved, sammen med venner og kollegaer.

Familien McCann befinner seg fortsatt i Praia da Luz. Mamma Kate har hele tiden sagt at det er uaktuelt å reise hjem før hun vet hva som har skjedd med datteren.

Gjennomsøker boligen til Maddie-mistenkt
HVEM ER DENNE MANNEN? Han ble observert sammen med ei jente som var lik Madeleine på en fortausrestaurant i belgiske Tongeren.