Gjenopplevde 22. juli under vitnemålet til politikollega

Innsatsleder Torgeir Brenden kastet seg på motorsykkelen da han hørte om bomba 22. juli. I dag ledet han politiet under rosetoget.

GJENOPPLEVDE 22. JULI: Torgeir Brenden var innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli i fjor - og under rosetoget i Oslo sentrum i dag. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord
GJENOPPLEVDE 22. JULI: Torgeir Brenden var innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli i fjor - og under rosetoget i Oslo sentrum i dag. MMS-foto: Torgeir P. KrokfjordVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brenden er innsatsleder i Oslo-politiet, og ledet politistyrkene da 40 000 mennesker sto sammen på Youngstorget og sang «Barn av regnbuen» sammen med Lillebjørn Nilsen.

- Det er flott å se så mye mennesker i gatene. Det har gått helt smertefritt, sier innsatslederen til Dagbladet utenfor Oslo tingrett - mens folk synger i bakgrunnen.

Eksemplarisk - Folk har oppført seg eksemplarisk, sier Brenden.

- Jeg opplevde det selv den dagen, da er det flott å se dette, sier innsatsleder Brenden og nikker mot opptoget.

Han var raskt på jobb 22. juli. Innsatsleder Thor Langli vitnet i går i saken mot Anders Behring Breivik. Langlis sterke vitnemål omhandlet de første hektiske og livsviktige timene etter at bomba gikk av, og politiets enorme innsats i kaoset.

- Etter cirka en time fikk jeg bistand fra innsatsleder (Torgeir) Brenden, som hadde hørt smellet hjemme på Røa og hadde hoppet på motorsykkelen. Det var veldig greit å se ham, sa Langli i retten.

Gjenopplevde - Jeg fikk med meg vitnemålet, sier Brenden.

- Hvordan var det å høre om den dagen på nytt?

- Du gjenopplever den dagen når du hører et sånt vitnemål, sier Brenden til Dagbladet.

I samme øyeblikk begynner en full danske å skråle i bakgrunnen. Innsatslederen titter bort, men forholder seg rolig, og dansken forsvinner.

VITNET: Innsatsleder Thor Langli i vitneboksen i går. Foto: Lise Åserud / EPA / NTB Scanpix
VITNET: Innsatsleder Thor Langli i vitneboksen i går. Foto: Lise Åserud / EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er utrolig flott å se, sier han i stedet og ser mot opptoget der folk synger og legger ned roser foran Oslo tingrett.