Gjenopplevde 22. juli under vitnemålet til politikollega

Innsatsleder Torgeir Brenden kastet seg på motorsykkelen da han hørte om bomba 22. juli. I dag ledet han politiet under rosetoget.

GJENOPPLEVDE 22. JULI: Torgeir Brenden var innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli i fjor - og under rosetoget i Oslo sentrum i dag. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord
GJENOPPLEVDE 22. JULI: Torgeir Brenden var innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli i fjor - og under rosetoget i Oslo sentrum i dag. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brenden er innsatsleder i Oslo-politiet, og ledet politistyrkene da 40 000 mennesker sto sammen på Youngstorget og sang «Barn av regnbuen» sammen med Lillebjørn Nilsen.

- Det er flott å se så mye mennesker i gatene. Det har gått helt smertefritt, sier innsatslederen til Dagbladet utenfor Oslo tingrett - mens folk synger i bakgrunnen.

Eksemplarisk - Folk har oppført seg eksemplarisk, sier Brenden.

- Jeg opplevde det selv den dagen, da er det flott å se dette, sier innsatsleder Brenden og nikker mot opptoget.

Han var raskt på jobb 22. juli. Innsatsleder Thor Langli vitnet i går i saken mot Anders Behring Breivik. Langlis sterke vitnemål omhandlet de første hektiske og livsviktige timene etter at bomba gikk av, og politiets enorme innsats i kaoset.

- Etter cirka en time fikk jeg bistand fra innsatsleder (Torgeir) Brenden, som hadde hørt smellet hjemme på Røa og hadde hoppet på motorsykkelen. Det var veldig greit å se ham, sa Langli i retten.

Gjenopplevde - Jeg fikk med meg vitnemålet, sier Brenden.

- Hvordan var det å høre om den dagen på nytt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer