De ansatte gleder seg over den nye kontrakten mellom Torghatten og Vard. Foto: Hans Iver Odenrud.
De ansatte gleder seg over den nye kontrakten mellom Torghatten og Vard. Foto: Hans Iver Odenrud.Vis mer

Gjenoppliver verft

Storkontrakten mellom Torghatten og Vard gir nytt håp om arbeid for permitterte verftsarbeidere i Brevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Torghatten Nord har inngått en kontrakt med Vard om bygging av to avanserte og miljøvennlige ferger. Kontraktsverdien er på cirka 600 millioner kroner, sa Lars-Ivar Bøe, adm. direktør ved Vard Brevik, da han åpnet informasjonsmøtet hvor de ansatte ble informert.

Fra offshore til ferger

Finansavisen har flere ganger tidligere skrevet om det svake offshoremarkedet som har tvunget en rekke verft i landet til å se på andre segmenter å bygge for. Vard-konsernet har fem verft i Norge, to i Romania, et i Brasil og et i Vietnam. Dette gjør skipsverftkonsernet til det største i Norge.

Selskapet har vært spesialisert på å levere plattformforsynings-, ankerhåndterings- og subseafartøyer – et marked som har kollapset sammen med oljeselskapenes dramatiske kutt i letebudsjettene.

Roger Granheim, visekonsernsjef i Torghatten, understreker at det er en svært viktig leveranse Vard-konsernet har fått. Ifølge Finansavisen skal fartøyene gå på fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg på E39 i Hordaland, og er blant Torghattens viktigste og største driftsavtaler.

Fornøyd sjef

Vard Brevik-sjef Bøe er svært fornøyd med at det endelig lyktes verftet å få en ny kontrakt. Han forklarer at de har hatt lav aktivitet siden i fjor sommer, da selskapet permitterte rundt halvparten av de 100 ansatte. De gjenværende er enten utleid til andre industriaktører eller arbeider med salg og administrasjon, forklarer Bøe.

- Vi håper på sikt å få flere av disse tilbake i arbeid hos oss. Kontrakten som er inngått med Torghatten innebærer arbeid fra 2018. Vi fortsetter jobben med å få på plass oppdrag som kan gi arbeid i nærmeste tid, sier Bøe til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner
Gjøvik-mann har bygget én milliard på Gran Canaria