Gjenopptakelseskommisjonen: - Kristin-saken vil gå foran andre saker

- Saken får full prioritet, opplyser lederen for kommisjonen.

FULL PRIORITET: Gjenopptakelseskommisjonen sier de vil prioritere behandlingen av Kristin-saken fra Larvik dersom politiet sender den til dem. Foto: Privat
FULL PRIORITET: Gjenopptakelseskommisjonen sier de vil prioritere behandlingen av Kristin-saken fra Larvik dersom politiet sender den til dem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gjenopptakelseskommisjonen sier de vil prioritere behandlingen av Kristin-saken fra Larvik dersom politiet sender den til dem.

- Hvis vi får saken til behandling, vil vi prioritere den foran andre saker, sier leder i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, Helen Sæter, til Aftenposten.

Sæter sier behandlingstiden deretter avhenger av hvorvidt Gjenopptakelseskommisjonen må gjennomføre egne undersøkelser, eller om saken er tilstrekkelig belyst fra påtalemyndighetens side.

Politiet i Vestfold har gjenopptatt etterforskningen på drapet på Kristin Juel Johannessen (12) fra Hedrum i Larvik. Jenta forsvant 5. august 1999 da hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjø. I 2001 ble en mann dømt til tolv års fengsel for drap. Året etter ble en han frikjent, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham. I midten av juli i år ble han imidlertid pågrepet på ny.

Bistandsadvokat Astrid Aas-Hansen, som representerer den drepte jentas familie, sier de håper at også politiet og den høyere påtalemyndighet vil prioritere saken.

- Familien har et stort behov for å få satt et punktum. Dette er ikke bare en alvorlig drapssak - det er en barnedrapssak, sier Aas-Hansen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer