Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjenopptakelseskommisjonen har gjenåpnet Kristin-saken

Kristin Juel Johannsen ble drept i Larvik i 1999.

 DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannesen ble drept 5. august 1999. Foto: NTB Scanpix / Privat
DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannesen ble drept 5. august 1999. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpnet torsdag straffesaken mot mannen som i 2003 ble frifunnet i Agder lagmannsrett for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i Larvik i 1999.

Bakgrunnen er funn av den 39 år gamle mannens DNA-profil på Kristin Juel Johannessens fingernegler. Funnet ble gjort etter at beslag i saken ble gjennomgått og analysert på nytt i 2015.

DNA-beviset er et tungtveiende bevis i straffesaken, og det er etter kommisjonens synsannsynlighetsovervekt for at mannen er skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen, står det i pressemeldingen.

Mannen har overfor kommisjonen stilt spørsmål ved lovligheten av innhenting av DNA-beviset, og om hans DNA kan ha blitt oversmittet fra beslag gjort hos ham til spormaterialet fra Kristin, men kommisjonen kan ikke se at DNA-materialet er innhentet ulovlig.

Gjenåpningen innebærer at det blir en ny rettssak mot mannen, med en fullstendig behandling av saken. Retten må da ta standpunkt til innvendingene mannen har reist mot innhenting og bruk av DNA-beviset.

Hele Norges coronakart