ULØST GÅTE: JonBenet Ramsey ble funnet drept i familiens hjem i Colorado i USA for fjorten år siden. Foto: AP
ULØST GÅTE: JonBenet Ramsey ble funnet drept i familiens hjem i Colorado i USA for fjorten år siden. Foto: APVis mer

Gjenopptar etterforskningen av drapet på JonBenet Ramsey (6)

Den lille skjønnhetsdronningen ble funnet død i familiens hjem 26. desember 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet har sensasjonelt gjenopptatt etterforskningen av drapet på den seks år gamle skjønnhetskonkurranse-vinneren JonBenet Ramsey, i et forsøk på å løse en av USAs mest omtalte uløste mordmysterier, skriver MailOnline.

Skal avhøre broren Politietterforskere skal nå avhøre JonBenets bror, Burke Ramsey (23), som bare var ni år da hans lille søster ble funnet kvalt og slått i kjelleren i familiens hjem i Colorado.

Etterforskerne forventes å revurdere fysiske bevis i saken for å se om moderne DNA-teknikker kan kaste nytt lys på den fjorten år gamle gåten.

JonBenet Ramsey ble funnet død 26. desember 1996, nesten åtte timer etter at hun først ble meldt savnet.

Flere mistenkte Krav om løsepenger ble funnet på kjøkkenet i Ramseys hus bare timer før JonBenets kropp ble oppdaget under et hvitt teppe med en hvit snor rundt halsen. Håndleddene hennes var bundet over hodet, og munnen var tapet igjen.

På ett eller annet tidspunkt, har alle i familien Ramsey vært under mistanke i saken.  Mistanken mot Jon Benets foreldre, John og Patsy, ble offisielt frafalt for to år siden. Moren Patsy døde av kreft i 2006.

Lærer tilsto Skolelærer John Mark Karr hevdet at han drepte JonBenet, men ble frikjent etter at tester viste hans DNA ikke passet med det som ble funnet på JonBenet.

Karr (41) ble arrestert i Thailand, og brakt til Colorado etter å ha fortalt en kollega i e-poster at han var involvert i hennes død.

Han fortalte også pressen at han var med JonBenet da hun døde, selv om han kalte hennes død en ulykke - og sa at han elsket henne.

Søkte oppmerksomhet Familiemedlemmer insisterte på at Karr var bortreist da JonBenet ble drept, og at han derfor ikke kunne ha vært involvert i saken.

Karr, som har en lengre kriminell løpebane, ble etterhvert sjekket ut av saken og ansett som en «oppmerksomhetssøkende eksentriker».

Det har siden blitt rapportert at han har hatt en kjønnsoperasjon, og nå heter Alexis Valoran Reich.

Nye tips? Politisjef Mark Beckner ville ikke kommentere detaljene i den pågående prosessen med å identifisere mulige nye mistenkte.

- Vi fortsetter å arbeide med Ramsey-saken, og skal intervjue noen som kan ha relevant informasjon, er alt han vil si.

GRAVSTEDET JonBenet Ramsey ble gravlagt i Marietta i Georgia. Foto: Reuters
GRAVSTEDET JonBenet Ramsey ble gravlagt i Marietta i Georgia. Foto: Reuters Vis mer

Burke Ramsey er blitt kontaktet av politiet, men har ennå ikke blitt intervjuet, sier familiens advokat Lin Wood.

- For alt jeg vet, har politiet fått noen tips som de tror Burke kan være med på å belyse, sier han.

Scott Robinson, forsvarsadvokat og juridisk analytiker i Denver, sier det er for tidlig å si noe sikkert om hvorfor politiet velger å gjennoppta saken, men håper de sitter med informasjon som kan bidra til å oppklare drapsgåten.

LØSLATT: Lærer John Mark Karr ble arrestert, men senere sjekket ut av saken. Foto: Reuters
LØSLATT: Lærer John Mark Karr ble arrestert, men senere sjekket ut av saken. Foto: Reuters Vis mer