Gjenopptar luftsøk etter savnet turgåer i Oppdal

Torsdag morgen settes et ambulansehelikopter inn i søket etter en 25-årig turgåer som er savnet i området ved Gjevilvatnet i Oppdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Savnede skal befinne seg ved et vann med en markant stor stein midt i. Hvor er dette i området Gjevilvatnet? Ring 02800, spør operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Mannen la ut på en tur onsdag morgen. Mannen ringte nødtelefonen og sa han lå i en steinrøys og var helt tom for energi. Han visste ikke hvor han befant seg

- Han sa han hadde hodesmerter, så han kan ha falt. Han kviknet litt til mens vi hadde kontakt med ham, så i utgangspunktet var nok ikke situasjonen noe kritisk. Men han trenger hjelp, og han har nå ligget ute gjennom natta, sier redningsleder Erik Willersen i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB ved 5.30-tiden.

Det har vært rundt ti grader og yr i området natt til torsdag. Onsdag søkte flere politipatruljer, redningshunder, Røde Kors og frivillige etter mannen. Et Sea King-helikopter ble tidlig satt inn i letingen, men kunne ikke søke gjennom natta på grunn av tåke.

- En luftambulanse settes nå inn så snart det blir lyst og gode nok flyforhold, sier Willersen.

(NTB/Dagbladet)